Παρί Σεν Ζερμέν: Οι Γάλλοι έδωσαν εξηγήσεις για την απουσία του Μέσι

Στα νέα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί για την ανάδειξη του κορυφαίου αποδίδουν οι ιθύνοντες του “France Football” την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τη λίστα των υποψηφίων.

Ο δημοσιογράφος Εμανουέλ Μποζάν τόνισε πως η πρώτη σεζόν του Αργεντινού με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν απογοητευτική και για αυτό τον λόγο δε βρίσκεται στη λίστα των 30 υποψηφίων.

Χαρακτηριστικά, ο Μπαζάν δήλωσε: “Αναπόφευκτα, ο Λιονέλ Μέσι, με τις 15 συνεχόμενες εμφανίσεις του από το 2006, τις επτά νίκες του στη Χρυσή Μπάλα, την ιδιότητα του κατόχου του τίτλου, βαραίνει πολύ όταν πρόκειται για την τελική επιλογή. Ο Αργεντινός συμμετείχε στις συζητήσεις για την λίστα των 30, αλλά τα νέα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα δεν ήταν ευνοϊκά γι’ αυτόν: εξαφάνιση του κριτηρίου ολόκληρης της καριέρας ενός παίκτη και περιοδικότητα, σύμφωνα με το πρότυπο μιας σεζόν και όχι πλέον για το μεγαλύτερο μέρος ενός ημερολογιακού έτος, γεγονός που δεν καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση του Κόπα Αμέρικα της 11ης Ιουλίου του 2021. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πρώτη του σεζόν στο Παρίσι ήταν πολύ απογοητευτική τόσο από θεάματος όσο και από πλευράς στατιστικών”.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος δημοσιογράφος συμπλήρωσε: “Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σκόρερ στο ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο αυτή τη σεζόν. Ήταν εξαιρετικά καθοριστικός στη φάση των ομίλων του Champions League με τέσσερα γκολ που έδωσαν στη Γιουνάιτεντ επτά βαθμούς. Στην Premier League είχε 18 γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο χατ-τρικ. Συνολικά, τα 32 γκολ σε 49 αγώνες δεν είναι τόσα όσα στις καλύτερες σεζόν του, αλλά αρκετά για να είναι ανάμεσα στους 30 καλύτερους παίκτες του κόσμου”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.