Κορεντίν Τολισό: Ηγέτης στη νέα εποχή της Λιόν (pic+vid)

Ο Κορεντίν Τολισό επέστρεψε στην Ολιμπίκ Λιόν από την Μπάγερν Μονάχου, προσδίδοντας «λάμψη» στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε.

Ένας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία το 2018, προστέθηκε στο ρόστερ του γαλλικού συλλόγου, ο οποίος κινείται πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Έχει ήδη επαναπατρίσει τον Αλεξάντρ Λακαζέτ από την Άρσεναλ, καθώς και τον πολλά υποσχόμενο αμυντικό χαφ Γιοάν Λεπανάν από την Καέν, με στόχο να γίνει ανταγωνιστικός και να μην επαναληφθεί μία σεζόν όπως η περυσινή, που τον έφερε μόλις στην 8η θέση στη Ligue 1.

Ο 28χρονος μέσος, έχει μια αστραφτερή ντουλάπα με τρόπαια. Το Κύπελλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Γαλλία συνοδεύεται από πέντε τίτλους στη Bundesliga και ένα UEFA Champions League.

Ο Τολισό γεννήθηκε στο Ταραρέ, μια κοινότητα βορειοδυτικά της Λιόν, στις 3 Αυγούστου του 1994, από οικογένεια Τογκολέζων και στα 13 του χρόνια πήγε στις Ακαδημίες των «λιονέ», όπου ήταν μία χρονιά κάτω από τους Ουμτιτί και Φεκίρ. Έκανε το «ταξίδι» από επιθετικός σε μέσος, ενώ προχωρούσε στις ηλικιακές ομάδες, πριν κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε μια νίκη 4-0 επί της Νις, μια εβδομάδα μετά τα 19α γενέθλιά του, τον Αύγουστο του 2013. Την επόμενη σεζόν, ο Τολισό ήταν βασικός, παίζοντας σε κάθε παιχνίδι της Ligue 1, με την ομάδα του να τερματίζει 2η, πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν και το ίδιο συνέβη και την περίοδο 2015-16.

Ήταν επίσης αρχηγός της Λιόν στην πρώτη της νίκη στο «Derby du Rhone» επί της Σεντ Ετιέν στο νέο «Groupama Stadium» και τη βοήθησε να φτάσει στα ημιτελικά του UEFA Europa League, πριν φύγει για την Μπάγερν το καλοκαίρι του 2017, ως η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των Βαυαρών. Μπορεί να περιορίστηκε σε λιγότερες από 20 εκκινήσεις στις τρεις τελευταίες σεζόν του στη Μπάγερν, έχοντας υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στον αστράγαλο και στο γόνατο στο διάστημα παραμονής του στη Γερμανία, αλλά τα 21 τέρματα και 15 τελικές πάσες με ρυθμό ένα γκολ ή μία ασίστ κάθε 174 λεπτά, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Εκτός από παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους στο όνομά του, ο Τολισό έχει τέσσερα γκολ στην καριέρα του εναντίον της Παρί, δύο εναντίον της Μαρσέιγ και έχει σκοράρει στο μεγαλύτερο αγώνα της Γερμανίας, το «Der Klassiker» μεταξύ Μπάγερν και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έχει επίσης γκολ εναντίον της Γιουβέντους, της Τσέλσι, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ρόμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν του έχει «χαλάσει» το μυαλό. «Σεβασμός, ευγένεια και καλοσύνη, όλα ήταν εκεί σε αυτό το αγόρι», αποκάλυψε ένας από τους πρώτους προπονητές του Τολισό. «Δεν ήταν ηγέτης, δεν έβaζε φωνές, αλλά στο γήπεδο όλοι ήθελαν να είναι σαν αυτόν!».

Πιο ώριμος πλέον, επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή στην Λιόν, σε μία νέα εποχή, μετά την απόφαση του Ζαν-Μισέλ Ολά να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον  Αμερικανό επιχειρηματία, Φόστερ Ζιλέτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.