Ένα αστέρι ανατέλλει στη Λανς

Ο Νταβίντ Περέιρα ντα Κόστα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, αποτελώντας παρά τη νεότητα του βασικό παράγοντα της φετινής Λανς

Είναι μόλις 20 χρόνων ωστόσο ήδη έχει πείσει τον Φρανκ Εζ ότι μπορεί να στηρίζεται (και) πάνω του.

Γεννήθηκε στην Αλμάδα της Πορτογαλίας και η οικογένεια του μετακόμισε με τα έξι παιδιά της στη Γαλλία όταν ο Νταβίντ ήταν εννέα χρόνων. Στα δεκαεπτά του διέβη το κατώφλι των ακαδημιών της Λανς και έναν χρόνο μετά έκανε το ντεμπούτο του στη Ligue 1, ενώ χρειάστηκε σαράντα λεπτά σε τρία ματς, περνώντας στο καθένα από αυτά ως αλλαγή, για να πετύχει το πρώτο τέρμα.

Ο ντα Κόστα φέτος μεγάλωσε απότομα. Έγινε σημαντικός για την ομάδα του και ο προπονητής του στηρίζει μεγάλο μέρος του αγωνιστικού του πλάνου.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποτελεί έμπνευση με την ταχύτατη εξέλιξη του για όλους τους συμπαίκτες του, ακόμη και τους πιο ώριμους.

Η παρθενική του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα έγινε σε δύσκολο γήπεδο, το «Οράνζ Βελντρόμ» της Μασσαλίας. Ένιωθε αγχωμένος φτάνοντας εκεί όπως έχει παραδεχθεί, όμως η εικόνα του από την πρώτη στιγμή που η μπάλα κύλησε στο χορτάρι έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ένα αστέρι ανατέλλει με τη φανέλα της Λανς.

«Απεχθάνομαι να χάνω» έχει πολλές φορές δηλώσει. Ίσως γι’ αυτό η Λανς έσπευσε τον περασμένο Ιούνιο να επεκτείνει τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2024.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.