CIES: Μονακό και Λεβερκούζεν έχουν τις νεότερες ενδεκάδες

Η Μονακό έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα τις νεότερες ενδεκάδες (24,3 χρόνια μέσος όρος ηλικίας) ανάμεσα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ η Λεβερκούζεν έχει το υψηλότερο ποσοστό λεπτών (24%) σε παίκτες U-21.

Αυτό αναφέρει σχετική μελέτη του CIES, του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, το οποίο βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ. Η εν λόγω μελέτη κατατάσσει τις ομάδες από 72 κορυφαίες κατηγορίες παγκοσμίως (σ.σ: απουσιάζει η ελληνική Super League, επειδή η καθυστερημένη έναρξή της δεν πρόσφερε επαρκή στοιχεία), ανάλογα με τη μέση ηλικία των ομάδων που παρουσιάζονται στην τρέχουσα σεζόν και το ποσοστό των λεπτών που έπαιξαν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν γιορτάσει ακόμη τα 21α γενέθλιά τους.

Με το 23% των εγχώριων λεπτών πρωταθλήματος που παίζονται από ποδοσφαιριστές U-21, η Μπαρτσελόνα κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των “Big-5” πρωταθλημάτων μπροστά από τέσσερις γαλλικές ομάδες της Ligue 1 (Νις, Ρεν, Μαρσέιγ και Ρεμς).

Η Άρσεναλ είχε μέχρι στιγμής τις νεότερες ομάδες στην αγγλική Premier League (25,0 χρόνια), ενώ η Σπέτσια το έκανε στην ιταλική Serie A (24,8 χρόνια) και η Σοσιεδάδ στην ισπανική La Liga (25,5 χρόνια).

Στο αντίθετο άκρο, σε κάθε “Big-5” πρωτάθλημα, βρίσκονται η Μπέρνλι (29,3), η Λάτσιο (30,3), η Έλτσε (29,9), η Μπόχουμ (28,7) και η Κλερμόν (28,0).

Συνολικά, η FK Μέτα από τη Λετονία παρουσίασε τις νεότερες ενδεκάδες (20,2 χρόνια κατά μέσο όρο), ενώ η BKMA Ερεβάν από την Αρμενία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα για το υψηλότερο ποσοστό των εγχώριων λεπτών πρωταθλήματος που έπαιξαν ποδοσφαιριστές U21 (79%).

Αντίθετα, 89 από τις 1.041 ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν χρησιμοποίησαν παίκτη κάτω των 21 ετών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Βόλφσμπουργκ, Νιούκαστλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Γουέστ Χαμ, Ρέιντζερς, Τραμπζονσπόρ, Μαμελόντι Σάνταουνς, η Κολόμπους Κρου και η Αλ Χιλάλ SFC.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.