Ο έμπειρος Πιέλ και η νεότητα των «στεφανουά»

Ο Κλοντ Πιέλ δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που δίνει στους νεαρούς. Είναι άλλωστε πολύ έμπειρος για να αλλάξει…

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές μέσα από το novasports.gr στην ικανότητα του Κλοντ Πιέλ να αξιοποιεί τη νεότητα σε όλες τις ομάδες που έχει υπηρετήσει. Η Σεντ Ετιέν δεν αποτέλεσε εξέλιξη και από την πρώτη του σεζόν έμεινε πιστός στην φιλοσοφία του.

Πέρυσι κατέγραψε με 4 νίκες και 1 ισοπαλία την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία των «στεφανουά», ενώ φέτος τα αμούστακα του άρχισαν με τρεις ισοπαλίες (η μία απέναντι στην πρωταθλήτρια Λιλ) πριν υποστούν την προηγούμενη αγωνιστική την πρώτη τους ήττα.

Ζητούμενο για τον Πιέλ στη φετινή Σεντ Ετιέν είναι η εξεύρεση κυνισμού που δεν απαντάται στις νεαρές ηλικίες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε όλα τα ματς δε λείπει το γκολ από τη Σεντ Ετιέν, αλλά λείπει η αποτελεσματική διαχείριση.

«Είμαστε όλοι πάνω στη βάρκα, κανείς δε νιώθει εκτός…» δηλώνει με έμφαση ο Ντενίς Μπουανγκά που είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Άλλωστε όταν έχεις στον πάγκο τον πλέον έμπειρο προπονητή στο φετινό Σαμπιονά και πέμπτο σε αγώνες στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος, μπορείς να σκέφτεσαι ότι και φέτος θα βρει τον τρόπο.

Οι πέντε μακροβιότεροι προπονητές στην ιστορία του Σαμπιονά:

Γκι Ρου                                895 ματς

Καντέρ Φιρού                   782 ματς

Αλμπέρ Μπατό                 658 ματς

Ζοσέ Αριμπά                     654 ματς

Κλοντ Πιέλ                         639 ματς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας