ΠΣΖ: «Φάκελος» τερματοφύλακες

O πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία, Τζίτζι Ντοναρούμα αποκτήθηκε από την ΠΣΖ για να αποτελέσει τον τερματοφύλακα της για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ή μήπως όχι…;

Τρία χρόνια μετά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Τζιανλουίτζι, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Τζιανλουίτζι αφίχθηκε στο Παρίσι. Μετά λοιπόν από τον Μπουφόν, ο Ντοναρούμα θα φορέσει τη φανέλα της ΠΣΖ, στην προσπάθεια του γαλλικού συλλόγου να δημιουργήσει την ομάδα που θα κατακτήσει το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι ότι στην προσεχή σεζόν καλείται και να ανακτήσει τα σκήπτρα που έχασε στην Ligue 1.  

Στο πρόσωπο του πολυτιμότερου παίκτη του Euro που ολοκληρώθηκε η ΠΣΖ βρίσκει ένα σπουδαίο τερματοφύλακα, παρότι διαθέτει έναν από τους καλύτερους στον κόσμο, τον Κέιλορ Νάβας.

Ωστόσο ενώ ο Κοσταρικανός είναι τριάντα τεσσάρων χρόνων, ο Ιταλός είναι μόλις είκοσι δύο, αφού έκανε ντεμπούτο στη Serie A σε ηλικία δεκαέξι χρόνων. Όντας βασικός στη Μίλαν και την εθνική Ιταλίας, είναι ήδη έμπειρος και γεμάτος παραστάσεις για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των Παριζιάνων.

Ενώ λοιπόν για την ΠΣΖ όλα δείχνουν ότι έχει κάνει μια σπουδαία επιλογή, την ίδια ώρα ο  Τζίτζι Ντοναρούμα μπορεί να σκέφτεται ότι το πρόσφατο παρελθόν δε δείχνει να είναι «φίλος» των τερματοφυλάκων στο σύλλογο.

Από τη σεζόν που η ΠΣΖ πέρασε στην ιδιοκτησία των επιχειρηματιών από το Κατάρ, μαζί με τον Ιταλό έχουν αποκτηθεί δέκα τερματοφύλακες!

Υπάρχει παράλληλα όμως κι ένα ενθαρρυντικό γι’ αυτόν στοιχείο, καθώς είναι ένας άλλος Ιταλός ο Σαλβατόρε Σιρίγκου εκείνος που αγωνίστηκε περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους.

Αν ο τρίτος Ιταλός αποδειχθεί και ο καλύτερος για τους Παριζιάνους…; Αυτό μένει να φανεί. Ας θυμηθούμε προς το παρόν ποιοι είναι οι εννέα τερματοφύλακες που προηγήθηκαν το Ντοναρούμα την τελευταία δεκαετία στην ΠΣΖ.

ΤερματοφύλακαςΜατς στη Ligue 1 με την ΠΣΖ
Σαλβατόρε Σίριγκου145
Αλφόνς Αρεολά75
Κέβιν Τραπ63
Κέιλορ Νάβας50
Τζιανλουίτζι Μπουφόν17
Σέρχιο Ρίκο12
Νικολά Ντουσέζ11
Μάρτσιν Μπούλκα2
Ρονάν Λε Κρομ 1
Οι εννέα τερματοφύλακες της ΠΣΖ την τελευταία δεκαετία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.