Ligue 1: Ποιος θα είναι ο «Παίκτης της Χρονιάς;»

Με δύο παιχνίδια να απομένουν, η «μάχη» του τίτλου στη Γαλλία, φαίνεται ότι θα αναδείξει νικήτρια τη Λιλ.

Απομένουν ακόμη δύο παιχνίδια για το τέλος στη Ligue 1 και η Λιλ, έχει διαφορά τριών βαθμών από τη 2η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά με τους Παριζιάνους να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων Ενώ λοιπόν υπάρχει αγωνία για την κατάληξη της εφετινής σεζόν, στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τον παίκτη της σεζόν στη Ligue 1, με όλους τους παίκτες να προέρχονται από τις 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας: Την Παρί, την Λιλ, την Μονακό και τη Λιόν.

OI ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
• Νεϊμάρ (Παρί)
• Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί)
• Μέμφις Ντεπάι (Λιόν)
• Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Μονακό)
• Μπουράκ Γιλμάζ (Λιλ)

ΝΕΪΜΑΡ
Μάλλον μοιάζει ως έκπληξη η παρουσία του σε αυτή την λίστα. Έχασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμών, καθώς μέτρησε μόλις 16 ματς στο Σαμπιονά, με 8 γκολ και 5 ασίστ. Απίθανο να πάει στον Βραζιλιάνο το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για την περίοδο 2020-21.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
Είναι το ακλόνητο φαβορί για το βραβείο. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός, οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 25 γκολ (έχει και 7 ασίστ) και καυχιέται ότι είναι ο μοναδικός στην κατηγορία με μέσο όρο ενός τέρματος ανά 89 λεπτά! Φτάνει όμως αυτή η επίδοση για να του δώσει τη διάκριση, ή θα παίξουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα αν τελικά η ομάδα του δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, που μοιάζει και το πιο πιθανό σενάριο;

ΜΕΜΦΙΣ ΝΤΕΠΑΙ
Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Λιόν, μετράει διψήφιο αριθμό τερμάτων και ασίστ (19 γκολ-10 ασίστ). Πήρε από το «χέρι» την ομάδα του και την έχρισε διεκδικήτρια του τίτλου, έστω και αν λογικά, δεν θα τον κατακτήσει.

ΒΙΣΑΜ ΜΠΕΝ ΓΕΝΤΕΡ
Κάπως υποτιμημένος ποδοσφαιριστής. Από το 2013, όταν έπαιζε ακόμη στην Τουλούζ και για 9η σερί σεζόν, πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων. Ο 30χρονος επιθετικός, δείχνει εξίσου μεγάλη σταθερότητα και στη 2η σεζόν του στην Μονακό. 18 τέρματα πέτυχε πέρυσι στη Ligue 1, 19 εφέτος (με 7 ασίστ), όσα δηλαδή και ο Ντεπάι, αλλά όπως και ο συμπαίκτης του, θεωρείται αουτσάιντερ για την ατομική αυτή διάκριση.

ΜΠΟΥΡΑΚ ΓΙΛΜΑΖ
Θεωρητικά, ο βασικότερος ανταγωνιστής του Κιλιάν Εμπαπέ. Ειδικά εάν η Λιλ κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, πρέπει η ομάδα του να κόψει τουλάχιστον το… μισό Κύπελλο πρωταθλητή και να το δώσει στον Τούρκο επιθετικό. «Βαδίζοντας» στα 36 του χρόνια και μετά από μία διετία στη Μπεσίκτας, όπου μέτρησε 24 γκολ σε 40 ματς σε μία Λίγκα πολύ μικρότερης δυναμικότητας από τη γαλλική, προκάλεσε τον θαυμασμό όλων με τα κατορθώματα του. Μπορεί να έχει πετύχει 15 γκολ (με 5 ασίστ), δηλαδή 10 λιγότερα από τον Εμπαπέ, αλλά έδειξε ηγετικό χαρακτήρα σε μία ομάδα, θεωρητικά υποδεέστερη από την Παρί.

Στη νίκη με σκορ 3-2 στο Μονπελιέ, πέτυχε το τρίτο γκολ (στο 86΄). Πέτυχε το μοναδικό γκολ, στο 1-1 με τη Νις στο «Allianz Riviera», στη νίκη 1-0 εκτός έδρας επί της Νιμ ήταν αυτός που έδωσε το τρίποντο και κυρίως με τη «μαγική» του εμφάνιση, πριν από τρεις αγωνιστικές στο ντέρμπι με τη Λιόν. Το 2-0 υπέρ της Λιόν στο 35ο λεπτό, έγινε τελικά 3-2 για την Λιλ, με τον διεθνή Τούρκο να πετυχαίνει δύο γκολ. Αν είχε χάσει σε εκείνο το παιχνίδι η ομάδα του, θα μιλούσαμε με εντελώς διαφορετικά δεδομένα τώρα.

Άρα εάν η Λιλ κατακτήσει τον τίτλο, ο Γιλμάζ πρέπει να είναι ο νικητής γιατί θα αποδειχθεί ο πιο καθοριστικός ποδοσφαιριστής. Αν τον κατακτήσει η Παρί, πιθανότατα ο Εμπαπέ θα είναι ο μεγάλος νικητής, γιατί όπως ο Γιλμάζ, ο 23χρονος Γάλλος θα αποδειχτεί επίσης καθοριστικός με τα 25 γκολ που έχει μέχρι στιγμής (και 7 ασίστ), σε μία μέτρια σεζόν για την ομάδα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.