Η Σεντ Ετιέν αγόρασε τα δοκάρια του τελικού του 76′ (video)

Σε μία ξεχωριστή για τα σημερινά δεδομένα κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Σεντ Ετιέν, καθώς αποφάσισε να ξοδέψει 20.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δοκάρια του «Χάμπντεν Παρκ» όπου το 1976 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης οι «στεφανουά» είχαν χάσει με 1-0 από τη Μπάγερν Μονάχου.

Σε μία ξεχωριστή για τα σημερινά δεδομένα κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Σεντ Ετιέν, καθώς αποφάσισε να ξοδέψει 20.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δοκάρια του «Χάμπντεν Παρκ» όπου το 1976 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης  οι «στεφανουά»  είχαν χάσει με 1-0 από τη Μπάγερν Μονάχου.

Τα συγκεκριμένα δοκάρια (ήταν τετράγωνα) υπήρχαν στο γήπεδο της Γλασκώβης, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και ράγκμπι της Σκωτίας επί 83 χρόνια, όμως το 1987 και μετά από απόφαση της FIFA αντικαταστάθηκαν.

Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης  η Σεντ Ετιέν ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου με σκορ 1-0, ωστόσο οι οπαδοί των «στεφανουά» πίστευαν πως η ομάδα τους θα μπορούσε να είχε κατακτήσει το τρόπαιο αν τα δοκάρια ήταν στρόγγυλα και όχι τετράγωνα καθώς σουτ του Ντομινίκ Μπατενέ και κεφαλιά του Ζακ Σαντινί προσέκρουσαν στα δοκάρια.

Έτσι μετά από 37 χρόνια η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου αποφάσισε να πληρώσει 20.000 ευρώ για να αποκτήσει τα συγκεκριμένα δοκάρια που μέχρι σήμερα βρισκόντουσαν στο σκοτσέζικο ποδοσφαιρικό μουσείο στο Χάμπντεν. Πλέον όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος των «στεφανουά» Ρολάν Ρομεγιέ θα στεγάζονται στο μουσείο των «πράσινων» που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 21 Δεκεμβρίου.

«Εργαζόμαστε για το μουσείο εδώ και δέκα χρόνια. Τα τετράγωνα δοκάρια ήταν εν μέρει ένα σύμβολο του τελικού του 1976 που δημιούργησε μια σχέση ανάμεσα στον γαλλικό λαό και την Σεν Ετιέν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Σεντ Ετιέν.


St-Etienne – Bayern (1976) by jmmoa


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.