«Τσουλήθρα» στη βροχή για τη Λιόν!

Η Μαρσέιγ έκανε το «τρία στα τρία», νικώντας με 1-0 τη Βαλενσιέν εκτός έδρας, για την τρίτη αγωνιστική του Σαμπιονά, ενώ η Λιόν γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα φέτος χάνοντας στο «Ζερλάν» από τη Ρεμς με 1-0.

Η Μαρσέιγ έκανε το «τρία στα τρία», νικώντας με 1-0 τη Βαλενσιέν εκτός έδρας, για την τρίτη αγωνιστική του Σαμπιονά, ενώ η Λιόν γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα φέτος χάνοντας στο «Ζερλάν» από τη Ρεμς με 1-0.

Μετά την κακή εμφάνιση με τη Σοσιεδάδ για το Τσάμπιονς Λιγκ και την ήττα με 2-0 για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Ζερλάν», η Λιόν έχασε και από τη Ρεμς στην έδρα της με αποτέλεσμα να χάσει για πρώτη φορά φέτος στη Γαλλία μετά από τρία παιχνίδια.

Σ΄ ένα παιχνίδι που διεκόπη για περίπου είκοσι λεπτά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή, η Λιόν έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Γκρενιέ στο 72΄ με τον Γάλλο παίκτη να μπαίνει αλλαγή στο 67΄ και ν΄ αστοχεί σε πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (76΄) ο Φορτέ σκόραρε για τη Ρεμς κι έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους, ενώ νωρίτερα η Μαρσέιγ είχε περάσει από το «Ντε Ονό» της Βαλενσιέν νικώντας με το ίδιο σκορ. Το μοναδικό τέρμα του ματς σημείωσε για τους Μαρσεγιέζους ο Ζινιάκ στο 84΄.

Έτσι η Μαρσέιγ έγινε η μόνη ομάδα στη Γαλλία με το απόλυτο νικών σε τρία παιχνίδια και, φυσικά, οδηγεί από νωρίς την κούρσα της βαθμολογίας στη Λιγκ 1. Τέλος, η Μονπελιέ χρειάστηκε γκολ του Τιενέ στο 94΄ για να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η κάτοχος του τίτλου το 2011 βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 44΄ (άνοιξε το σκορ για τη Σοσό ο Κοντού), ισοφάρισε με τον Χίλτον στο 45΄+1΄ και χτύπησε ξανά στις καθυστερήσεις στο τέλος του αγώνα. Για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 74΄ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Σεντρίκ Καντέ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου (24/8) για την τρίτη αγωνιστική του γαλλικού Σαμπιονά: Μπορντό-Μπαστιά 1-0 (31΄ Σαϊβέ), Εβιάν-Ρεν 1-2 (49΄ Μπεριγκό – 11΄ πέναλτι, 34΄ Ολιβέιρα) και Γκινγκάμπ-Λοριάν 2-0 (17΄, 48΄ Γιαταμπαρέ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.