Γράφει ιστορία ο Μέσι

Ιστορία «έγραψε» το Σάββατο ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ισπανία που φτάνει τα 50 γκολ σε μία σεζόν.

Ιστορία «έγραψε» το Σάββατο ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε σε ακόμη ένα επίτευγμα, που είναι δύσκολο να καταρριφθεί στο μέλλον. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα πέτυχε το δεύτερο γκολ των «μπλαουγκράνα» στη νίκη 2-0 επί της Οσασούνα, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής για την πριμέρα ντιβιζιόν, και έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 50 τέρματα σε μία σεζόν στην Ισπανία.

Ο διεθνής επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης και ξεπέρασε τον Φέρεντς Πούσκας, καθώς τη σεζόν 1959-60 ο θρυλικός «καλπάζων συνταγματάρχης» είχε σημειώσει 49 τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ στην πριμέρα ντιβιζιόν με 31 τέρματα, μπορεί να βελτιώσει κι άλλο τον φετινό απολογισμό του, καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος. Επίσης, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην ημιτελική φάση του οποίου θα αντιμετωπίσει την -«αιώνια» αντίπαλο- Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ και στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, με εννέα τέρματα, ενώ τελείωσε το Κύπελλο Ισπανίας στην πρώτη θέση των σκόρερ με επτά γκολ, όσα σημείωσε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το τρόπαιο στον τελικό που διεξήχθη στο «Μεστάγια» της Βαλένθια.

Τα 50 γκολ του Λιονέλ Αντρές Μέσι για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011:

Τσάμπιονς Λιγκ (σε 10 αγώνες)     :  9 τέρματα  
Πρωτάθλημα Ισπανίας (σε 30 αγώνες): 31 τέρματα  
Κύπελλο Ισπανίας (σε 7 αγώνες)    :  7 τέρματα  
Σούπερ Καπ Ισπανίας (σε 2 αγώνες) :  3 τέρματα  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.