Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Λιονέλ Μέσι έχει γράψει ιστορία ουκ ολίγες φορές στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με τα 234 γκολ ξεπέρασε την επίδοση του Σέσαρ Ροντρίγκες. Ποιο όμως είναι το επόμενο ρεκόρ που θα κληθεί να καταρρίψει ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα;

Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Λιονέλ Μέσι έχει γράψει ιστορία ουκ ολίγες φορές στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με τα 234 γκολ ξεπέρασε την επίδοση του Σέσαρ Ροντρίγκες. Ποιο όμως είναι το επόμενο ρεκόρ που θα κληθεί να καταρρίψει ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα;
Πρόκειται για μια επίδοση που κρατάει σχεδόν 90 χρόνια. Από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ρεκόρ που κρατάει Παουλίνιο Αλκάνταρα. Με τη διαφοροποίηση ότι ο Ισπανοφιλιππινέζος άσος της Μπαρτσελόνα συνυπολογίζει στην επίδοσή του γκολ από επίσημους και φιλικούς αγώνες. Πόσα; 369 γκολ σε 357 παιχνίδια.

Ο γεννημένος στις Φιλιππίνες, στο Λοίλο, λιμάνι του νησιού Πανάι, έζησε στην Ισπανία από μικρή ηλικία και έκανε ντεμπούτο με τη Μπαρτσελόνα στις 25 Φεβρουαρίου του 1912 (σχεδόν 100 χρόνια πριν), όταν ήταν 15 χρόνων, 4ων μηνών και 18 ημερών, ένα χρόνο περίπου πιο πριν από το ντεμπούτο του Μέσι.
Το πρώτο του παιχνίδι ήταν κόντρα στην Καταλά, πετυχαίνοντας χατ-τρικ. Το πρώτο από τα συνολικά 33 της καριέρας του.

Παρέα με τους Θαμόρα, Σάγκι και Πιέρα κατέκτησε 5 φορές το Copa Del Rey (τη μοναδική επίσημη διοργάνωση μέχρι το πρωτάθλημα του 1928). Σήκωσε το τρόπαιο τις σεζόν 1912-1913, 19/20, 21/22, 24/25 και 25/26.

Το 1916, οι γονείς του επέστρεψαν στις Φιλιππίνες και πήραν μαζί τους και τον Παουλίνιο, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Μποέμιαν Σπόρτινγκ Κλαμπ, ενώ παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στην ιατρική. Μάλιστα, βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (1917, 1918), ενώ ήταν ο ηγέτης της Εθνικής Ομάδας των Φιλιππίνων στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της, το 15-2 επί της Ιαπωνίας.

Την περίοδο που ο Παουλίνιο Αλκάνταρα βρισκόταν στις Φιλιππίνες, η Μπαρτσελόνα απέτυχε να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου μεγάλου τίτλου και γι’ αυτό ζήτησε την επιστροφή του. Αυτό άργησε να γίνει γιατί ο ίδιος προσβλήθηκε από Ελονοσία.

Επέστρεψε στις 20 Φεβρουαρίου του 1918 και βοήθησε τη Μπάρτσα να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Καταλονίας.

Αυτό που. στιγμάτισε θετικά την καριέρα του και τον έκανε μέχρι και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες ήταν ένα γκολ που είχε σημειώσει σε παιχνίδι της Ισπανίας με τη Γαλλία. Είχε σκοράρει με δυνατό σουτ, με τη μπάλα να σκίζει τα δίχτυα της εστίας των Γάλλων.

Ουσιαστικά, ο Παουλίνιο Αλκάνταρα αγωνίστηκε με τρεις Εθνικές ομάδες. Των Φιλιππίνων, της Καταλονίας και της Ισπανίας. Ο Αλκάνταρα είχε μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας το 1920, όμως απέρριψε την πρόταση προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τις τελικές του εξετάσεις στην ιατρική. Έτσι, έχασε την ευκαιρία να προσθέσει στη συλλογή του το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Ισπανίας.

Αποφάσισε να. κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 30 χρόνων. Στις 5 Ιουλίου του 1927. Ο λόγος δεν ήταν κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή ότι βαρέθηκε να παίζε ποδόσφαιρο, αλλά γιατί επιθυμούσε να επικεντρωθεί στην ιατρική Επάγγελμα με το οποίο ασχολήθηκε στο υπόλοιπο της ζωής του, σε μια ιδιωτική κλινική στη Βαρκελώνη, όπου το επισκέπτονταν εκατοντάδες οπαδοί της Μπάρτσα για να τον απολαύσουν και να ακούσουν ιστορίες από τα μεγάλα αθλητικά επιτεύγματά του.
Όπως και να χει αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Μπαρτσελόνα, έχοντας σκοράρει 369 φορές σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια.