Μπαρτσελόνα: Στο τέλος την “πλήγωσαν” οι ηγέτες

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο τελευταίος ηγέτης που "πλήγωσε" τη Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι μόνο αυτός!

Οι δρόμοι του Αργεντινού σούπερ σταρ και των “μπλαουγκράνα”, θα χωρίσουν. Πέρασαν 19 χρόνια κοινής πορείας από τις ακαδημίες της “Λα Μασία” μέχρι την πρώτη ομάδα. Αυτές οι μέρες που διανύουμε, ίσως να είναι και οι τελευταίες του επιθετικού στην Καταλονία. Έχει πάρει την απόφαση του, σχετικά με το μέλλον του και το μόνο που έμεινε μεταξύ τους είναι το “αντίο”. 

Σίγουρα αυτός ο αποχαιρετισμός δε θα είναι εύκολος για κανέναν! Όμως ο Λιονέλ Μέσι θέλει να έχει ένα “ευχάριστο διαζύγιο”, με το σύλλογο που τον ανέδειξε, αλλά ταυτόχρονα και τον μεγάλωσε. Απ’ την πλευρά της Μπαρτσελόνα τα πράγματα έχουν πάρει διαφορετική διάσταση, από εκείνη που θα ήθελε ο παίκτης. 

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρεθεί μια λύση για να τον κρατήσουν στο “Καμπ Νου”, βάζοντας συνεχώς εμπόδια στα σχέδια του. Με βάση τα δημοσιεύματα σε Ισπανία και Αγγλία, ο επόμενος του προορισμός ίσως είναι η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Όμως ο “Λίο” δεν είναι ο μοναδικός που “πλήγωσε” τη Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι του, που  έκαναν το πέρασμα τους από τον ισπανικό σύλλογο, αλλά ο τρόπος που τον άφησαν δημιούργησε “ρωγμές” στις σχέσεις τους. 

Ντιέγκο Μαραντόνα 

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα το 1982, από το πουθενά, όπως ακριβώς και ο Μέσι. Έμεινε στην Καταλονία για δύο σεζόν και ο αποχωρισμός από τους “μπλαουγκράνα”, ήταν επεισοδιακός.

Ο προπονητής της ομάδας Σέζαρ Λουίς Μενότι, θεωρούσε τον Ντιέγκο κακή επιρροή για τους συμπαίκτες του. Εκτός από την περίεργη συμπεριφορά του Αργεντινού, ο κόουτς ήταν εκείνος που οδήγησε τον Μαραντόνα στην έξοδο.

Μπερντ Σούστερ

Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής έμεινε στην ισπανική ομάδα οκτώ ολόκληρα χρόνια. Ήταν αγαπητός στο κοινό της “Μπάρτσα” και σίγουρα ο τρόπος παιχνιδιού, αλλά και η ευφυΐα του ήταν αυτά που τον έκαναν ξεχωριστό. Η αποχώρηση του ευθύνεται αποκλειστικά στον κακό του χαρακτήρα. 

Στον τελικό των Πρωταθλητριών, το 1986, στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” με αντίπαλο την Στεάουα Βουκουρεστίου κατά τη διάρκεια του ματς, ο Βέναμπλς, αποφάσισε να βγάλει έξω στο 85′ τον Σούστερ. Εκείνος κατευθύνθηκε εκνευρισμένος στα αποδυτήρια, έκανε μπάνιο και αργότερα εξαφανίστηκε! Βρέθηκε με τη γυναίκα του σε μια περιοχή της Σεβίλλη να πίνει μπύρες, αντί να παρακολουθεί τον αγώνα από τον πάγκο. 

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόσεφ Λουίς Νούνιεθ, τερμάτισε τόσο τη καριέρα του στους “μπλαουγκράνα”,  όσο και το συμβόλαιο του.

Ρονάλντο

Ο Μπόμπι Ρόμπσον ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας τον Ρονάλντο. Με τους ιθύνοντες του συλλόγου να ανταποκρίνονται στην επιθυμία του. Ένα χρόνο αργότερα ο Άγγλος προπονητής δικαιώθηκε, αφού ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει 47 γκολ σε 49 ματς. 4

Όμως ο Ρονάλντο δεν κατάφερε να νιώσει πότε τη Μπαρτσελόνα, ως “σπίτι” του. Με αποτέλεσμα να αποχωρεί για χάρη της Ίντερ, η οποία έδωσε 25 εκατομμύρια ευρώ στους Ισπανούς, προκειμένου να τον αποκτήσουν. Ποσό-ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής και πιο συγκεκριμένα το 1997. 

Ροναλντίνιο 

Πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις με τη Μπαρτσελόνα. Έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και με το κλαμπ, αλλά και ως παίκτης. Κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, Ολόκληρος ο πλανήτης μίλησε για εκείνον και τον τρόπο που έκανε τα “μαγικά” του στη ¨στρογγυλή θεά”, ωστόσο μετά από κάποια χρόνια έχασε το ενδιαφέρον του για το άθλημα. 

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκείνος που οδήγησε το Βραζιλιάνο στην πόρτα της εξόδου. Με τη Μίλαν να εκμεταλλεύεται αυτή την κίνηση. Έδωσε στη Μπαρτσελόνα το ποσό των 25 εκατομμύρια ευρώ τη χρονιά 2008 και να τον έκανε κάτοικο “Σαν Σίρο”. 

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Είναι ο επόμενος παίκτης μετά τον Ροναλντίνιο που φεύγει από την Καταλονία, λόγω του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Μπαρτσελόνα ξόδεψε το εξωφρενικό νούμερο των 78 εκατομμυρίων τη σεζόν 2009 και ένα χρόνο αργότερα η αξία του Σουηδού έπεσε κατακόρυφα. Η Μίλαν τον απέκτησε την επόμενη σεζόν για το ποσό των 25 εκατομμυρίων. 

Εκτός από την κακή σχέση με τον Ισπανό τεχνικό, ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας ακόμα λόγος που “κούνησε” το μαντίλι. Ήταν η χρονιά που ο Αργεντινός άσος άρχισε να καθιερώνεται με τη φανέλα της “Μπάρτσα”

Νεϊμάρ

Κουράστηκε να ζει στη σκιά του “Λιο” και να μην έχει το ρόλο του ηγέτη που εκείνος ήθελε. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Μπαρτσελόνα για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να αποκτήσει το ρόλο που πάντα ονειρευόταν.

Όπως όλα δείχνουν ο Βραζιλιάνος μετά την αποτυχία να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου δεν έχει καταφέρει τον στόχο του. Εξάλλου οι εμφανίσεις του είναι αμφιλεγόμενες, επειδή όταν χρειάζεται το ταλέντο του, ο Νεϊμάρ είναι σαν να χάνει τον εαυτό του 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.