La Liga: Οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές επιτίθενται στην Κυβέρνηση…

Με αφορμή τη πανδημία του κορωνοϊού, πολλοί παίκτες της La Liga «επιτέθηκαν» στην κεντροαριστερή Κυβέρνηση της Ισπανίας.

Με αφορμή τη πανδημία του κορωνοϊού, πολλοί παίκτες της La Liga «επιτέθηκαν» στην κεντροαριστερή Κυβέρνηση της Ισπανίας.
Οι ποδοσφαιριστές συνήθως δεν ασχολούνται και δεν κάνουν πολιτικά σχόλια.

Με αφορμή όμως τα όσα βίωσε (και συνεχίζει να βιώνει) η Ισπανία με τη πανδημία του COVID-19, δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές που εξέφρασαν πεποιθήσεις και πολιτική τοποθέτηση.

Παίκτες όπως οι Σολδάδο, Νεγρέδο, Ρέϊνα, Ίσκο, τον τελευταίο καιρό δεν δίστασαν να «βάλουν» ανοικτά εναντίον των χειρισμών της Κυβέρνησης.
Στο παρελθόν τέτοιες τοποθετήσεις είχαμε κυρίως από παίκτες που προέρχονταν από την Καταλωνία, όπως ο Ζεράρ Πικέ, που «χτυπούσαν» την Κυβέρνηση με αφορμή την διάθεση ανεξαρτητοποίησης της εν λόγω περιοχής.
Το ερώτημα που εγείρεται τώρα είναι αν η πλειοψηφία των παικτών της Primera Division, ανήκει στην «δεξιά» και γι’ αυτό οι τόσες επιθέσεις στην τωρινή Κυβέρνηση.

«Πέραν από κάποιες ακρότητες, είναι λογικό για κάποιον να ασκεί κριτική στις ενέργειες μιας Κυβέρνησης όταν θεωρεί ότι έχει πράξει κάτι λάθος. Άλλωστε είναι υποχρέωση κάποιου να το κάνει….. Υπάρχουν ακόμη αριστεροί ποδοσφαιριστές που μου γράφουν για να μου θέσουν προβληματισμούς. Φαντάζομαι όμως ότι το ίδιο κάνουν και πολλοί που ανήκουν στην απέναντι πλευρά…» γράφει ο Quique Peinado, συγγραφέας του βιβλίου «Αριστεροί ποδοσφαιριστές».

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο ήταν ένας από εκείνους έβαλε ενάντια στην κεντροαριστερή Κυβέρνηση του PSOE, που κυβερνά την χώρα.
«Είναι πιο εύκολο να κοροϊδέψεις τους ανθρώπους από το να τους πείσεις ότι του κορόιδεψες» έγραψε ο επιθετικός της Γρανάδα δανειζόμενος την ρήση του Μαρκ Τουέϊν.
«Το να χαρίζουμε τον μισό από τον μισθό μας σας φαίνεται λίγο; Να μας πείτε όμως και που πηγαίνουν οι φόροι μας…» είχε επίσης αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media.

Η κριτική που δέχτηκε η Κυβέρνηση για την αργοπορία της ν’ αντιδράσει στον κορωνοϊό ήταν μεγάλη.
«Είμαι έκπληκτος από την καθυστέρηση αντίδρασης της Κυβέρνησης στη πανδημία, την στιγμή που άλλες χώρες αντέδρασαν πολύ νωρίτερα… Είστε ένα αστείο. Το να μοιράζεται ψεύτικες μάσκες, είναι δείγμα μιας μη σοβαρής κυβέρνησης… » έγραψε ο Αλβάρο Νεγρέδο.
Ο πρώην επιθετικός της Σεβίλλης πέρασε δύο μήνες του lockdown στο Ντουμπάϊ, καθώς αγωνίζεται στην Αλ Νασρ.

Ο Πέπε Ρέϊνα είναι ένας ακόμη που «κτύπησε» την Κυβέρνηση και μάλιστα συμμετείχε στις αντικυβερνητικές δηλώσεις και διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας το δεξιό κόμμα της Vox.
«Α, φαίνεται ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ε;…» έγραψε στο twitter.

Στην ίδια γραμμή και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίσκο.
«Δεν είμαι ούτε πράσινος, ούτε κόκκινος, ούτε πορτοκαλί η μπλε. Είμαι ένας ακόμη απογοητευμένος Ισπανός, κουρασμένος κι ανήσυχος από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας…», ήταν η άποψη του.
Φυσικά και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι παραπάνω απόψεις αφορούν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.
Κάθε ένας ξεχωριστά έχει σαφώς τη δική του άποψη για το πώς κινήθηκε κι αν έπραξε σωστά η λάθος η ισπανική κυβέρνηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.