Τα highlights της 24ης αγωνιστικής στη La Liga (vids)

Το "στραβοπάτημα" της Ρεάλ Μαδρίτης, η ιστορική νίκη της Οσασούνα στο "Σαν Μαμές", η "γκέλα" της Σεβίλλης κι ότι άλλο πλέον ενδιαφέρον συνέβη για την 24η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος

Η Θέλτα «πλήγωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας με συνέπεια – σε συνάρτηση με τη χτεσινή δύσκολη νίκη της Μπαρτσελόνα – το προβάδισμα της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν να μειωθεί στον ένα βαθμό. Αναβλήθηκε λόγω μολυσμένου αέρα το Εϊμπάρ – Ρεάλ Σοδιεδάδ. Αναλυτικά όλη η δράση του τριημέρου στην ισπανική λίγκα …

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα Βίγκο 2-2

Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς, όταν και προηγήθηκε στο 7’ με τον Σμολόφ, ενώ σπουδαία ευκαιρία για το 0-2 έχασε ο Αϊντού στο 44’ με τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ο Κρόος αρχικά ισοφάρισε στο 52’ και δέκα τρία λεπτά μετά ο Σέρχιο Ράμος έδωσε προβάδισμα στη «βασίλισσα» ευστοχώντας από τη βούλα του πέναλτι. Τον υπερπολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία έδωσε στην ομάδα του ο Σάντι Μίνα στο 86’, ερχόμενος από τον πάγκο τρία λεπτά νωρίτερα.

Ατλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 0-1

Αρχηγική νίκη παραμονής για την Οσασούνα επί των Βάσκων δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία της στο «Σαν Μαμές»! Με γκολ του αρχηγού της Σανχούρχο, που επέστρεψε έπειτα από απουσία πέντε αγωνιστικών και με αρωγό την τύχη η ομάδα του Αρασάτε «πήρε» σπουδαίο «διπλό» αφήνοντας την Ατλέτικ χωρίς νίκη για εννιά διαδοχικά ματς! Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο 59’!

Εϊμπάρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ Αναβολή

Στην αναβολή του αγώνα προχώρησαν οι τοπικές αρχές μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χώρο ταφής. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες το ματς θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες 7-10 ημέρες.

Λεγανιές – Ρεάλ Μπέτις 0-0

Μια ακόμη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σ’ ένα κακό ματς και για τις δύο ομάδες, χωρίς ποιότητα και με λίγες ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στη νίκη προς το τέλος του ματς ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω της αποβολής του Μπόρχα Ιγλέσιας.

Σεβίλλη – Εσπανιόλ 2-2

Στο 15’ ο Οκάμπος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους κάνοντας τους περισσότερους να πιστέψουν σε μια – σχετικά – εύκολη επικράτηση κόντρα στην ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο η συνέχεια αποδείχτηκε διαφορετική. Στο 35’ ο Εμπάρμπα έφερε το ματς στα ίσια με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και στο 50’ ο Λέι έδωσε προβάδισμα στους Καταλανούς. Όμως η αποβολή του Σάντσεθ στο 70’ έδωσε την ευκαιρία στους Σεβιγιάνους να ισοφαρίσουν στο 80’ παίρνοντας – τουλάχιστον – τον βαθμό της ισοπαλίας.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Η Μπαρτσελόνα αν και δύσκολα τα κατάφερε απέναντι στην Χετάφε, ενώ η Βιγιαρεάλ ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά και πλέον μετά την 24η αγωνιστική κοιτάζει την τετράδα!

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 2-1

Αν και ίδρωσε περισσότερο από όσο θα περίμενε, ωστόσο η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε το εμπόδιο της Χετάφε φτάνοντας στη νίκη με 2-1. Βιγιαρεάλ – Λεβάντε 2-1 Η νίκη της Βιγιαρεάλ με 2-1 επί της Λεβάντε την έφερε μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με γκολ του Μορένο στο 9΄και του Γόμεθ στο 61′ οι γηπεδούχοι επικράτησαν αν και η Λεβάντε είχε ισοφαρίσει στο 56′ με τον Μαγιοράλ.

Βαλένθια – Ατλέτικο 2-2

Μετά από ένα φανταστικό παιχνίδι Βαλένθια κι Ατλέτικο έμειναν στην ισοπαλία, κάτι που όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν βόλεψε ούτε τον έναν ούτε τον άλλον.

Μαγιόρκα – Αλαβές 1-0

Ζωντανή έμεινε στο κυνήγι της σωτηρίας η Μαγιόρκα που επικράτησε με 1-0 της Αλαβές, μετά από ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου Βαλένυθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 Ισοπαλία που δεν εξυπηρετεί κανέναν ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο Μεστάγια, στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες, ώστε να πάρουν ένα εισιτήριο για το Champions League. Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν δύο φορές στον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο», με τις «νυχτερίδες» να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές και το τελικό 2-2 να αφήνει ικανοποιημένους, μόνο όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Το ματς: Εκπληκτικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Ατλέτικο, η οποία άνοιξε το σκορ από το 15′. Ο Γιορέντε βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από κοντά έκανε το 1-0, σκοράροντας το πρώτο του τέρμα στην κατηγορία. Η Βαλένθια προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε στο 40′, ισοφαρίζοντας με τον Γκάμπριελ. Η χαρά των «νυχτερίδων» κράτησε πολυ λίγο, καθώς τρία λεπτά μετά οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραμ να πάρουν ξανά το προβάδισμα, χάρις στο γκολ του Τόμας, για το 2-1 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αντέδρασαν εκ νέου και με το γκολ του Τζέφρι Κοντογκμπιά στο 59′, έφεραν το ματς στο 2-2. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη απάντηση, με το τελευταίο μισάωρο να μην αλλάζει κάτι στον αγώνα, για το τελικό 2-2 της αναμέτρησης στο «Μεστάγια».

Η βαθμολογία (σε 24 αγωνιστικές)

1. Ρεάλ Μαδρίτης 24 53β.

2. Μπαρτσελόνα 24 52β.

3. Χετάφε 24 42β.

4. Ατλέτικο Μαδρίτης 24 40β.

5. Σεβίλλη 24 40β.

6. Βιγιαρεάλ 24 38β.

7. Βαλένθια 24 38β.

8. Ρεάλ Σοσιεδάδ 23 37β.

9. Γρανάδα 24 33β.

10. Ατλέτικ Μπιλμπό 24 31β.

11. Οσασούνα 24 31β.

12. Μπέτις 24 29β.

13. Λεβάντε 24 29β.

14. Αλαβές 24 27β.

15. Βαγιαδολίδ 24 26β.

16. Εϊμπάρ 23 24β.

17. Θέλτα Βίγκο 23 21β.

18. Μαγιόρκα 24 21β.

19. Λεγανιές 24 21β.

20. Εσπανιόλ 24 19β.

* Εϊμπάρ και Ρεάλ Σοσιεδάδ έχουν από ένα ματς λιγότερο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.