Στην Ισπανία έγινε κάτι το διαφορετικό στο χώρο του ποδοσφαιρικού marketing, καθώς η Γρανάδα θα έχει τη νέα σεζόν έναν 22χρονο τραγουδιστή, ο οποίος θα διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας!

Στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το marketing έχει μια ξεχωριστή θέση. Αρκετές εταιρείες θέλουν να διαφημιστούν μέσω του δημοφιλέστερου αθλήματος του πλανήτη και να προσελκύσουν κοινό και… χρήματα.

Μόνο που στην Ισπανία έγινε κάτι το διαφορετικό, καθώς η Γρανάδα θα έχει τη νέα σεζόν έναν 22χρονο τραγουδιστή, τον Σάικο, ο οποίος θα διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας!

H Γρανάδα – για να δικαιολογήσει την απόφαση της – κάνει λόγο για μια κίνηση η οποία “ενώνει τον πολιτισμό και το ποδόσφαιρο”, ενώ η ανακοίνωση έγινε σε συναυλία του Σάικο στο “Νουέβο Λος Κάρμενες”.

Ο νεαρός τραγουδιστής έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γρανάδα, είναι ένθερμος υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ παίζει… μπάλα με reggaeton, pop και trap.

Με μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή, ο Σάικο είναι ήδη ένας από τους δημοφιλέστερους νέους καλλιτέχνες στην Ισπανία, έχει αρκετά hit στο ρεπερτόριο του, ενώ η κίνηση έγινε περισσότερο για να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα της καρδιάς του και λιγότερο για να διαφημιστεί ο ίδιος.

Μουσική και ποδόσφαιρο: Σχέση διαχρονική

Ούτε πρωτοπόρος είναι ο Σάικο, ούτε η χορηγία του είναι η πρώτη η οποία “ενώνει” το ποδόσφαιρο και τη μουσική,

Το 1993, το σκωτσέζικο συγκρότημα Wet Wet Wet ήταν ο βασικός χορηγός της ομάδας Clydebank FC, ενώ το 2006 οι θρυλικοί Motorhead βοήθησαν οικονομικά την Κ10 της Greenbank.

Oι ράπερς Goldie Lookin Chain ήταν χορηγοί της Newport County το 2004, ενώ το 1999 ο Fatboy Slim είχε κάνει μια σημαντική επένδυση στην Brighton και είχε διαφημίσει τη δισκογραφική του εταιρεία Skint Records.

Χορηγοί σε ομάδα Ακαδημίας ήταν και οι Prodigy, ενώ ο Ed Sheeran είχε συνεργαστεί με την αγαπημένη του ομάδα, Ipswich Town.

Mια ξεχωριστή συνεργασία έχουν οι Iron Maiden με την West Ham (αγαπημένη ομάδα του σπουδαίου Steve Harris), ενώ και οι Enter Shikari είχαν συνεργαστεί με την St Albans City.