Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Τα μεγαλύτερα “πολυβόλα” του Clasico

Οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία των "Clasico".

Αυτή την Κυριακή (21/4, 21.00 από τα κανάλια Novasports) Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι κορυφής της La Liga. Οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ισπανίας και δύο από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς στο κόσμο θα τεθούν αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά στην υπόθεση του τίτλου.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 256 φορές, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Η Ρεάλ έχει επικρατήσει στις 105 από αυτές με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται λίγο πίσω με 100 νίκες. Τα υπόλοιπα 51 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Φυσικά τα παιχνίδια που προσφέρουν τα “Clasico” είναι τελείως διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο.

Οι ιστορίες πηγάζουν από τους παίκτες και τα επιτεύγματά τους σε αυτά. Οι ποδοσφαιριστές που “ζούσαν” να παίζουν στα μεγαλύτερα ντέρμπι, που ήταν γεννημένοι για τις μεγάλες στιγμές. Αυτές οι λίγοι, οι οποίοι, με τις εμφανίσεις τους, μπορούν να μνημονεύονται για πολλά, πολλά χρόνια. Κι ακόμα λιγότεροι που το έκαναν με συνέπεια.

Έτσι, σας παρουσιάζουμε τους πέντε πρώτους σκόρερ στην ιστορία των El Clasico.

5. Ραούλ (15 γκολ)

Ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί σε συνολικά 37 Κλάσικο, έχοντας πετύχει 15 γκολ. Δεν έχει και την καλύτερη παράδοση απέναντι στους “Μπλαουγκράνα” μετρώντας 11 νίκες, 10 ισοπαλίες και 16 ήττες. Το πρώτο του τέρμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα το πέτυχε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1995, σε μια εντός έδρας ισοπαλία 1-1, ενώ το τελευταίο του ήταν στις 7 Μαΐου του 2008 στο θρίαμβο της -τότε πρωταθλήτριας- Ρεάλ με 4-1.

4. Καρίμ Μπενζεμά (16 γκολ)

Ο “Γάλλος εραστής” της Βασίλισσας, ένας επιθετικός σαν το παλιό καλό κρασί. Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο πιο καθοριστικός γινόταν στα μεγάλα ματς. Ο Μπενζεμά πέτυχε συνολικά 16 τέρματα απέναντι στην “αιώνιο” αντίπαλο, έχοντας παίξει σε 43 παιχνίδια. Για την ακρίβεια είναι 46, αλλά στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια έπαιζε με τη φανέλα της Λιόν. Το πρώτο γκολ του Γάλλου ήταν στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, όταν σκόραρε στα 24 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Η Ρεάλ ηττήθηκε με 3-1 εντός έδρας σε εκείνο το παιχνίδι. Βέβαια, την κορυφαία του παράσταση την έδωσε στο τελευταίο του παιχνίδι. Στις 5 Απριλίου του 2023, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ο Μπενζεμά πέτυχε τρία γκολ κι έδωσε μία ασίστ, με τη Ρεάλ να συνθλίβει με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Το πρώτο και μοναδικό του χατ τρικ απέναντι στους “μπλαουγκράνα”.

3. Αλφρέντο Ντι Στέφανο (18 γκολ)

Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο θα μπορούσαμε να χαρακτηριστεί ως ο πρώτος παίκτης που χαρακτήριζε πλήρως την κόντρα Ρεαλ και Μπαρτσελόνα. Η ιστορία κατά την οποία ήταν στους Καταλανούς και τελικά κατέληξε στους Μαδριλένους αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική “ληστεία” στην ιστορία του αθλήματος. Ο Αργεντινός επιθετικός έπαιξε συνολικά 35 παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας 18 τέρματα. Από αυτά ξεχωρίζουν τα δύο γκολ στη νίκη με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1960, στο δρόμο προς το πέμπτο ευρωπαϊκό της Βασίλισσας.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο (18 γκολ)

Ο άνθρωπος-ρομπότ, ο ένας από τους δύο, ο κορυφαίος Πορτογάλος κι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του αθλήματος, δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα. Ο Ρονάλντο έχει πετύχει 18 γκολ απέναντι στη Μπάρτσα με τη φανέλα της Ρεάλ, σε μόλις 29 αναμετρήσεις. Η εποχή που το Ρονάλντο-Μέσι δέσποζε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το “Clasico’ ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο παιχνίδι του κόσμου. Φυσικά, τα κρίσιμα κι αλησμόνητα γκολ είναι πολλά. Από την τρομερή κεφαλιά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το 2011, στο γκολ μέσα στο Καμπ Νου το 2012 που ουσιαστικά έδωσε το τίτλο στην “Βασίλισσα”, στα δύο γκολ του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το 2013, στην εκτός έδρας νίκη με 3-1. Σε φυσιολογικά πλαίσια, ο Κριστιάνο θα έπρεπε να είναι ο πιο κομβικός παίκτης στην ιστορία των “Clasico”, με τα γκολ που έχει βάλει και τις στιγμές που έχει προσφέρει. Αλλά, όπως είπαμε, αυτό θα ίσχυε σε φυσιολογικά πλαίσια.

1. Λιονέλ Μέσι (26 γκολ)

Γιατί αυτά που έχει κάνει ο “κοντός” ανήκουν στη σφαίρα του εξωγήινου. Όπως περίπου ό,τι έχει κάνει σε όλη του τη καριέρα. Ο Μέσι έχει παίξει απέναντι στη Ρεάλ 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Μετράει 26 γκολ και 14 ασίστ. Έχει πετύχει ίσως το ωραιότερο τέρμα σε ντέρμπι μέσα στο “Μπερναμπέου” στον ημιτελικό του Champions League το 2011. Έχει βάλει το γκολ στο 90′ στο ίδιο γήπεδο το 2017, με τον μυθικό πανηγυρισμό που δείχνει τη φανέλα του στους οπαδούς των “μερένχες”. Έχει σκοράρει σε κάθε διοργάνωση, με κάθε τρόπο, σε κάθε περίσταση με τρόπους που μόνο μπορούσαμε να φανταστούμε. Είναι ο ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να τα κάνει, ο ένας εξωγήινος σε ένα κόσμο θνητών, είναι ο Λιονέλ Μέσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.