Μπαρτσελόνα: Με τέτοιον «Λέβα» δεν φοβάται κανέναν…

Πριν από ένα χρόνο, στις 18 Μαρτίου 2023, η Μπαρτσελόνα έβγαλε από την κούρσα του τίτλου τη Ρεάλ Μαδρίτης, με ένα γκολ της τελευταίας στιγμής του Φρανκ Κεσιέ στο Καμπ Νου.

Ο Τσάβι ήταν ο ήρωας της βραδιάς, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε έναν εγχώριο τίτλο στην πρώτη του πλήρη σεζόν ως προπονητής. Από τότε, οι χαρές στους Καταλανούς ήταν είδος… προς εξαφάνιση.
Ήταν μια δυσοίωνη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος με περισσότερες αποχωρήσεις από αφίξεις και μπόλικη αβεβαιότητα ενόψει της νέας περιόδου. Η σεζόν ξεκίνησε αρκετά καλά, αλλά γρήγορα το οικοδόμημα άρχισε να καταρρέει, μετά από την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι «Λος Μπλάνκος» άρχισαν να απομακρύνονται από τους «μπλαουγκράνα» στη βαθμολογία, η Μπαρτσελόνα είχε και άλλες αποτυχίες, καθώς αποκλείστηκε από το Ισπανικό Σούπερ Καπ και το Copa del Rey. Όμως, η μία διοργάνωση στην οποία τα πήγε εξαιρετικά, ήταν το Champions League, φτάνοντας στην κορυφή του ομίλου της. Ωστόσο, η μεγάλη πτώση στη φόρμα της, δημιούργησε κάποιες αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τη Νάπολι στα νοκ άουτ.

Και το γεγονός ότι ο Τσάβι ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ήταν ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι ίσως αυτή η ομάδα έριχνε λευκή πετσέτα. Τώρα, το «πνεύμα νικητή» έχει επιστρέψει. Οι νίκες επί της Νάπολι και επί της Ατλέτικο αυτή την εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα υψηλής έντασης και επιθυμίας, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Παράλληλα ο Τσάβι έδωσε χώρο στα νέα παιδιά από τις Ακαδημίες τα οποία έδειξαν πολύ γρήγορα ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο. Ο Φερμίν στις δύο συμμετοχές του στο βασικό σχήμα αυτή την εβδομάδα, ήταν ένας από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο γήπεδο. Ο Κουμπαρσί ήταν επίσης επιβλητικός για άλλη μια φορά, ενώ λίγο νωρίτερα ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για τα φιλικά με την Κολομβία (22/3) και με τη Βραζιλία (26/3), σε ηλικία μόλις 17 χρόνων.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ
Κοιτάζοντας μπροστά στο τι μπορεί να καταφέρει η Μπαρτσελόνα στο υπόλοιπο της σεζόν, η μορφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπορεί να αποδειχτεί καταλυτική στη συνέχεια. Είναι το πιο ενθαρρυντικό από όλα. Ο παίκτης του μήνα στη La Liga για τον μήνα Φεβρουάριο, έκνε εμφάνιση παγκόσμιας κλάσης στο παιχνίδι με την Ατλέτικο, ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με δύο ασίστ και ένα κλινικό τελείωμα, στο θρίαμβο στο «Wanda Metropolitano», οδηγώντας την Ατλέτικο στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μέσα στην περίοδο που διανύουμε.

Η άνοδος της φόρμας του Πολωνού, έρχεται στο πιο κρίσιμο σημείο, ενόψει των δύο σπουδαίων αγώνων με την Παρί Σεν Ζερμέν στα προημιτελικά του Champions League. H αισιοδοξία έχει επανέλθει στους «μπλαουγκράνα». Αφού απέκλεισαν τη Νάπολι και κέρδισαν μέσα στο «σπίτι» της την Ατλέτικο, μπορούν να επιβληθούν και στην πρωταθλήτρια Γαλλίας. Δεν είναι πλέον ένας στόχος ανέφικτος. Ειδικά αν ο σούπερ σταρ της, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, διατηρήσει την υπάρχουσα φόρμα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.