Μπιλμπάο: Γράφει ιστορία ο Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον αγώνα της Μπιλμπάο με την Σεβίλλη το βράδυ της Πέμπτης θα φτάσει τα 500 ματς στην Λα Λίγκα στην καριέρα του. Μόλις ο έβδομος στην ιστορία.

Στις 4 Ιανουαρίου ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα φτάσει τα 500 ματς στην Λα Λίγκα και θα γίνει μόλις ο έβδομος προπονητής στην ιστορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου που φτάνει σε αυτό το νούμερο.

Η Μπιλμπάο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Σεβίλλη (20:15 Novasports1) και ο “Τσινγκούρι” θα βάλει το όνομα του σε μια λίστα που βρίσκονται οι Λουίς Αραγονές (757 ματς), Χαβιέρ Ιρουρέτα (612 ματς), Μιγκέλ Μουνιόθ (608 ματς), Βίκτορ Φερνάντεθ (544 ματς), Χαβιέρ Κλεμέντε (511 ματς) και Χοακίν Καπαρός (510 ματς).

Ο Βαλβέρδε βρέθηκε πρώτη φορά σε πάγκο Λα Λίγκα το 2003 σε έναν αγώνα της Μπιλμπάο με την Μπαρτσελόνα. Από τότε μετράει 284 ματς με την Μπιλμπάο, 95 με την Μπαρτσελόνα, 76 με την Εσπανιόλ, 24 με την Βαλένθια και 20 με την Βιγιαρεάλ.

Από την Ισπανία έφυγε μόνο για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Στην λίστα των 500αρηδων παρελθόν στην Μπιλμπάο έχουν και οι Ιρουρέτα, Κλεμέντε και Καπαρός. Ο Βαλβέρδε έχει κατακτήσει δυο φορές την Λα Λίγκα φυσικά με την Μπαρτσελόνα το 2018 και το 2019.

“Είναι ένα σημαντικό νούμερο, δεν θα το αρνηθώ. Ειναι μια ευκαιρία να θυμηθώ ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά έναν σημαντικό φίλο μου τον Τζον Ορντορίκα ο οποίος έφυγε από την ζωή και δεν αρκεί απλά να του αφιερώσω μια νίκη” είπε ο Βαλβέρδε ενθυμούμενος τον μουσικό Τζον Ορντορίκα που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 56 χρόνων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.