Αθλέτικ Μπιλμπάο-Έλτσε 0-1: Της κόβει την Ευρώπη η υποβιβασμένη!

Απίθανη η σημερινή (28/5) νίκη για την ήδη υποβιβασμένη στη Segunda División, Έλτσε, μέσα στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία κινδυνεύει πλέον να μην πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο

Και να, λοιπόν, που όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο! Για παράδειγμα, η Έλτσε σήμερα (28/5), που έχει ήδη υποβιβαστεί στην ισπανική Segunda División, έφυγε νικήτρια από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, το “Σαν Μαμές”, με σκορ 0-1, βάζοντας τους γηπεδούχους σε μεγάλη αγωνία, αν καταφέρουν να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη σεζόν!

Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τους Βάσκους. Είχαν 65% ποσοστό κατοχής της μπάλας και έφτασαν στις 27 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις 6 των φιλοξενούμενων. Πίεζαν συνέχεια και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο γκολ (είχαν 19 κόρνερ έναντι 3 των φιλοξενούμενων), ώστε να ανοίξει η άμυνα των αντιπάλων, όμως, δεν τα κατάφεραν. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά στο τέλος έχασαν και το βαθμό της ισοπαλίας!

Αυτό, διότι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λούκας Μπογιέ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα της Αθλέτικ κι έκανε το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Ψυχρολουσία στο Σαν Μαμές! Πλέον, η αγωνία για τους Βάσκους θα κρατήσει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της ερχόμενης αγωνιστικής της La Liga, που είναι η 38η και τελευταία.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι η Αθλέτικ παρέμεινε ισόβαθμη με την Οσασούνα, που ηττήθηκε σήμερα στην έδρα της Χετάφε (2-1), στους 50 βαθμούς. Η Οσασούνα, όμως, είναι αυτή που στην ισοβαθμία έχει την έβδομη προνομιούχα θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Europa Conference League. Με ένα βαθμό διαφορά, δηλαδή με 49, ακολουθούν τρεις ομάδες, η Ζιρόνα, η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Σεβίλλη. Την τελευταία αγωνιστική την Αθλέτικ Μπιλμπάο υποδέχεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η Οσασούνα υποδέχεται την Ζιρόνα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ υποδέχεται τη Σεβίλλη και και η Μαγιόρκα τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Μια μάχη ανοικτή για όλους, με προβάδισμα φυσικά τις ομάδες που είναι στους πενήντα πόντους, αν και η Αθλέτικ θα μπορούσε από σήμερα να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.