Mπαρτσελόνα: To νέο Καμπ Νόου θα είναι… διαστημικό! (vids & pics)

Ξεχάστε το "Καμπ Νόου" με τη μορφή που το γνωρίζατε. Το ίδιο θα κάνουν και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για τουλάχιστον ένα χρόνο, καθώς η ιστορική έδρα των "μπλαουγκράνα" εκσυγχρονίζεται, καλλωπίζεται και μπαίνει… δυναμικά στον 21ο αιώνα. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση!

Ξεχάστε το “Καμπ Νόου” με τη μορφή που το γνωρίζατε. Το ίδιο θα κάνουν και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για τουλάχιστον ένα χρόνο, καθώς η ιστορική έδρα των “μπλαουγκράνα” εκσυγχρονίζεται, καλλωπίζεται και μπαίνει… δυναμικά στον 21ο αιώνα. Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση!

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα επενδύσει το εξωπραγματικό ποσό του 1,5 δισ. ευρώ για να “τηλεμεταφέρει” το σύλλογο στο… μέλλον. Το Espai Barca είναι ένα πλάνο που αφορά όλα τα τμήματα των Καταλανών, αλλά πολύ περισσότερο την ποδοσφαιρική ομάδα. Γιατί 900 εκ. ευρώ θα χρειαστούν για να γίνει το “Καμπ Νόου” σύγχρονο, λειτουργικό, λίγο πιο… μεγάλο και σίγουρα πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Δείτε πως είναι τώρα το γήπεδο της Μπαρτσελόνα στο εντυπωσιακό βίντεο των Καταλανών.

Η Μπαρτσελόνα θα “εξοριστεί” για τουλάχιστον μια σεζόν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης, το Μοντζουίκ, το οποίο ήδη δέχεται μια… γερή ανακαίνιση για να φιλοξενήσει τους “μπλαουγκράνα”. Και μέσα σε μια διετία (τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο αρχικός προγραμματισμός), το νέο “Καμπ Νόου” θα είναι του… κουτιού!

Τι περιλαμβάνει το νέο “Καμπ Νόου”

Η μεγάλη αλλαγή στο “Καμπ Νόου” αφορά το σκέπαστρο που θα τοποθετηθεί και θα καλύπτει τις 105.000 θέσεις του ποδοσφαιρικού “ναού” της Μπαρτσελόνα (θα αυξηθούν από τις 99.354 θέσεις που είναι τώρα η χωρητικότητα του γηπέδου).

Στην εξωτερική του μορφή δεν πρόκειται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, καθώς οι Καταλανοί θέλουν να διατηρήσουν το “μεσογειακό χαρακτήρα του γηπέδου”.

Θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα, μια διπλή “ζώνη” VIP μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαζώματος, ενώ μια τεράστια οθόνη περιμετρικά των εξεδρών του γηπέδου, θα δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να έχουν “εικόνα” και στη Μπαρτσελόνα περισσότερες δυνατότητες διαφήμισης.

Όλοι οι εσωτερικοί χώροι θα ανακαινιστούν (VIP Lounge, Members Lounge, Δημοσιογραφικά θεωρεία), καθώς και το μουσείο του συλλόγου, ενώ θα ενισχυθεί και η στατικότητα του γηπέδου.

Στην οροφή θα τοποθετηθεί ηλιακό πάνελ 30.000 μ² για να εκμεταλλευτεί η Μπαρτσελόνα την ηλιακή ενέργεια, τεχνολογία γεωθερμικής ενέργειας θα εγκατασταθεί στο νέο “Καμπ Νόου”, ενώ στο Campus Barca (τον περιβάλλοντα χώρο) θα κατασκευαστούν νέα γραφεία του συλλόγου, καθώς και ένα ξενοδοχείο, ενώ θα δημιουργηθούν και νέοι χώροι για καταστήματα. Τόσο εντός του Καμπ Νόου, όσο και στο Campus της Μπαρτσελόνα.

Ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών θα αποφασιστεί αν η Μπαρτσελόνα θα μείνει και τη σεζόν 2024-25 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης ή θα επιστρέψει στο “Καμπ Νόου”, το οποίο όμως θα έχει αισθητά μειωμένη χωρητικότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.