Ζεράρ Πικέ: Τέλος εποχής και αντίο στα γήπεδα (vid)

Ο Ζεράρ Πικέ θα κρεμάσει τα παπούτσια στο παιχνίδι με την Αλμερία (5/11, 22.00 Novasports) όπου θα είναι και το τελευταίο στην καριέρα του.

Ο Ισπανός ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο μέσω βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο 35χρονος αμυντικός έχει συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα μέχρι το 2024, αλλά αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει. Ο Πικέ θα σταματήσει το ποδόσφαιρο καθώς αρνείται να φορέσει άλλη φανέλα μετά από δεκαπέντε σεζόν στο Καμπ Νου.

Ένας από τους σημαντικότερους αμυντικούς στην ιστορία του συλλόγου έχει παίξει μέχρι στιγμής συνολικά 615 παιχνίδια στην Μπαρτσελόνα και έχει σκοράρει 53 γκολ, ενώ είναι ο πέμπτος παίκτης που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια με την Μπάρτσα. Με τον Καταλανικό σύλλογο έχει σηκώσει 30 τίτλους και συνολικά 34 τίτλους, συν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 με την Ισπανία.

Για πολλές σεζόν, ο Πικέ ήταν σταθερός στις ενδεκάδες της Μπάρτσα, με όλους τους προπονητές που είχε, από τον Γκουαρδιόλα μέχρι τον Τσάβι, συμπεριλαμβανομένων των Τίτο Βιλανόβα, Τάτα Μαρτίνο, Λουίς Ενρίκε, Ερνέστο Βαλβέρδε και Κίκε Σετιέν. Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι ο Τσάβι τον ενημέρωσε πως ο χρόνος συμμετοχής του επρόκειτο να μειωθεί πολύ, σε σημείο που έγινε ο πέμπτος κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Φέτος, έχει συμμετάσχει σε εννέα παιχνίδια, εκ των οποίων τα πέντε ως βασικός.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.