La Liga: Λέβα-Μπενζεμά, όπως λέμε Μέσι-Ρονάλντο!

Η απόλυτη μεγαλοπρέπεια και αντιπαλότητα στη La Liga δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018.

Η αποχώρηση του Πορτογάλου διεθνή επηρέασε τη συνολική απήχηση της La Liga, ειδικά όταν το περασμένο καλοκαίρι, «αποχαιρέτησε» την Ισπανία για τη Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν και ο μεγάλος του ανταγωνιστής του Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι.
Η Μπαρτσελόνα, με την ανακοίνωση της απόκτησης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έδωσε μία μεγάλη ανάσα στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. O 33χρονος «μετακόμισε» από την Μπάγερν Μονάχου, με τετραετές συμβόλαιο, αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που εμφανίστηκαν ποτέ στο ποδόσφαιρο, ανοίγει μία νέα σελίδα στην καριέρα του και σκοπεύει να αφήσει το στίγμα του στη La Liga, όπως το έκανε στη Bundesliga, μετρώντας 10 πρωταθλήματα, με 312 γκολ και 75 ασίστ σε 384 αγώνες.

Η άφιξη του Λεβαντόφσκι στην Καταλονία θα μπορούσε να πυροδοτήσει την αναβίωση της επιθετικής αντιπαλότητας. Μόνο που αυτή τη φορά, θα είναι μια μάχη δύο ηλικιωμένων, αλλά πολύ παραγωγικών επιθετικών. Του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Μπενζεμά είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την αποχώρηση του Ρονάλντο.

Από το 2018, o 34χρονος Γάλλος φορ έχει πετύχει 92 γκολ στη La Liga (σε 4 σεζόν), αριθμός απλησίαστος από οποιονδήποτε άλλο επιθετικό που παίζει στην Ισπανία. Η ηγετική φυσιογνωμία του Μπενζεμά ήταν καταλυτική ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει το Champions League και τη La Liga την περασμένη σεζόν. Και καθώς οδεύουμε προς την περίοδο 2022/23, ο Γάλλος πρόκειται να αντιμετωπίσει μια σκληρή μάχη, απέναντι στον Λεβαντόφσκι που θα αναλάβει ανάλογο ρόλο στη Μπαρτσελόνα.

Ο Πολωνός διεθνής έχει σκοράρει πάνω από 30 γκολ σε κάθε μία από τις τρεις τελευταίες σεζόν του στην Bundesliga και έσπασε το απλησίαστο ρεκόρ του Γκερντ Μίλλερ με 40 γκολ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021/22. Εκτός από τα κατορθώματά του στη Bundesliga, ο Λεβαντόφσκι έχει αυτή τη στιγμή υψηλότερη αναλογία γκολ ανά παιχνίδι στο Champions League από τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σκόραρε 13 φορές στη διοργάνωση την περασμένη σεζόν, παρόλο που η Μπάγερν αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Μπενζεμά και Λεβαντόφσκι ισοβαθμούν στη λίστα με τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League, καθώς αμφότεροι έχουν σκοράρει 86 φορές. Οι δύο αυτοί μεγάλοι επιθετικοί, θα μπορούσαν πράγματι να πυροδοτήσουν έναν καθηλωτικό ανταγωνισμό, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ξανά «ζωή» στην κούρσα του τίτλου στη La Liga. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία μάχη γιγάντων. Λέβα-Μπενζεμά, όπως λέμε Μέσι-Ρονάλντο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.