Η ιστορική μοναδικότητα του Μπόνο στη Σεβίλη

Ο Γιασίν Μπoυνού έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας για την ομάδα της Ανδαλουσίας που κατακτά το βραβείο «Θαμόρα».

Η Σεβίλη βρέθηκε με την ολοκλήρωση της φετινής Λα Λίγκα στην 4η θέση της βαθμολογίας διατηρώντας το δικαίωμα να «ταξιδέψει» στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της ομάδας του Λοπετέγι είναι η ισορροπία και θεμελιώδης παράμετρος για την επίτευξη της ήταν η αμυντική αποτελεσματικότητα της.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας παρουσίασε την καλύτερη άμυνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεχόμενη τριάντα τέρματα, ένα λιγότερο από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα έμοιαζε παράξενο αυτή η ομάδα να μην έχει αντίστοιχα έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Ο γεννημένος στον Καναδά, Γιασίν Μπουνού, κάνει εντυπωσιακά πράγματα με τη Σεβίλη την τελευταία τριετία. Είχε σημαντική συνεισφορά το 2020 στην κατάκτηση του Europa League, ενώ φέτος με την ολοκλήρωση της Λα Λίγκα, άφησε μια μοναδική κληρονομιά στο σύλλογο λαμβάνοντας το βραβείο «Θαμόρα» το οποίο δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα κερδίσει τερματοφύλακας του.

Πρόκειται για το βραβείο που απονέμεται στον τερματοφύλακα που δέχεται τα λιγότερα τέρματα, έχοντας όμως τουλάχιστον είκοσι οκτώ συμμετοχές. Ο Μπόνο, όπως τον αποκαλούν στη Σεβίλη, δέχθηκε είκοσι τέσσερα σε τριάντα ένα ματς.  

Η χρονιά αφήνει καλές αναμνήσεις στον κόσμο της ομάδας. Χάρηκε με την ψυχή του την καλύτερη άμυνα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, που το πετυχαίνει η Σεβίλη μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της και με την προηγούμενη να είναι εβδομήντα ένα χρόνια πίσω, το 1951.

Μάλιστα το βραβείο «Θαμόρα» τότε δεν είχε καταλήξει στον τερματοφύλακα της!

Η τελευταία παράσταση για φέτος στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν μετετράπη σε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» αμφίδρομης επικοινωνίας ομάδας και κόσμου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.