La Liga, La Liga 2: Οι εκπρόσωποι της Νιγηρίας!

Με τι συναρπαστικές και ανταγωνιστικές La Liga,και La Liga 2 να βρίσκονται σε εξέλιξη, ας ρίξουμε μια ματιά στους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές από τη Νιγηρία που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα.

Με τι συναρπαστικές και ανταγωνιστικές La Liga,και La Liga 2 να βρίσκονται σε εξέλιξη, ας ρίξουμε μια ματιά στους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές από τη Νιγηρία που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα.

ΣΑΜΟΥΕΛ ΤΣΟΥΚΟΥΕΖΕ (Βιγιαρεάλ)
Ο Τσουκουέζε λείπει από τη δράση μετά τον τραυματισμό του στο ισχίο στον ημιτελικό του Europa League κόντρα στην Άρσεναλ τον Μάιο.. Ο 22χρονος επιθετικός σε 119 ματς μετράει 17 γκολ και 17 ασίστ, ένας ποδοσφαιριστής με πολύ γρήγορα πόδια που μπορεί να δώσει γρήγορο ρυθμό στην ομάδα του, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μετά από μία μακρά απουσία, καταφέρει να μπει στο rotation του Ουνάι Έμερι.

ΟΥΜΑΡ ΣΑΝΤΙΚ (Αλμερία)
Μετά από μια «γεμάτη» σεζόν στη La Liga 2, με 20 γκολ και 7 ασίστ σε 38 αγώνες, αναμενόταν να κάνει μια μετακίνηση σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο, αλλά ο Νιγηριανός επιθετικός επέλεξε να περάσει τουλάχιστον άλλη μια σεζόν με την Αλμερία. Εφέτος σε 6 ματς έχει σκοράρει 4 φορές (1 ασίστ). Ο διεθνής Νιγηριανός θα αποδειχθεί καθοριστικός για την αναζήτηση της ανόδου από την ομάδα του στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας, στο τέλος αυτής της σεζόν.

ΚΕΝΕΘ ΟΜΕΡΟΥΟ (Λεγκανές)
Η Λεγκανές «υπομένει» ένα φρικτό ξεκίνημα στη σεζόν, χωρίς νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια της, αλλά ο Ομερούο ήταν ένα από τα λαμπερά φώτα του συλλόγου. Ο Νιγηριανός αμυντικός, στην τέταρτη σεζόν του με τη Λεγκανές, ήταν σημαντικό κομμάτι στην άμυνα για τη… σχεδόν επιτυχημένη εκστρατεία του συλλόγου την περίοδο 2020-21 που ολοκληρώθηκε με μια απογοητευτική ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στα play off της La Liga. Μόνο ο Λουίς Περέα έχει κερδίσει περισσότερες μονομαχίες από αυτόν μετά από τρία παιχνίδια αυτή τη σεζόν.

ΚΕΛΕΤΣΙ ΝΟΥΑΚΑΛΙ (Ουέσκα)
Μια επιτυχημένη περίοδος δανεισμού στην Αλκορκόν, κατά το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, έχει αναμφισβήτητα δώσει ώθηση στον Νουακάλι.. Η Ουέσκα κέρδισε τους δύο από τους τρεις αγώνες της εφέτος και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά ήταν τα δύο παιχνίδια στα οποία έχει εμφανιστεί ο Νιγηριανός μέσος. Ο πρώην διεθνής Νιγηριανός με την U-17, διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Ουέσκα. Ως εκ τούτου, αυτή αναμένεται να είναι μια σεζόν καθορισμού της καριέρας για τον Νουακάλι που δείχνει «πεινασμένος» να ανταποκριθεί στις πρότερες διακρίσεις, όπως το «Βραβείο της Χρυσής Μπάλας» στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA U-17 το 2015 στη Χιλή.

ΤΖΕΪΜΣ ΙΓΚΜΠΕΚΕΜΕ (Ρεάλ Σαραγόσα)
Ο Ιγκμπεκέμε, ο επονομαζόμενος και «μαύρος πάνθηρας» δεν είναι ένα δημοφιλές όνομα στη ποδοσφαιρική σφαίρα της Νιγηρίας, αλλά είναι ένας μέσος με εξαιρετικό αριστερό πόδι, ένα μείγμα καλής σωματικής δομής και κινητικότητας. Έχοντας συμμετάσχει και στα τρία παιχνίδια της Σαραγόσα αυτή τη σεζόν, ο μεσοεπιθετικός από το Λάγος έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδειχθεί κομβικός αυτή τη σεζόν για την ομάδα του. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση ολόκληρης της ομάδας η οποία έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό στα τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΑΠΕ (Τενερίφη)
Με μόλις μία ασίστ και χωρίς γκολ μετά από 31 ματς στη σεζόν 2020-21 στη La Liga 2, είναι μία φτωχή συνεισφορά σε μία ομάδα. Ειδικά εάν είσαι επιθετικός. Αυτή η αφλογιστία του, προφανώς έκανε τον προπονητή του στην Τενερίφη Λουίς Μιγκέλ Ραμίς, να μην συμπεριλάβει τον 24χρονο Νιγηριανό στη βασική ενδεκάδα, σε κανέναν από τους αγώνες της Τενερίφης αυτή τη σεζόν 9 11 λεπτά συμμετοχής).. Ο Άπε έχει μια μακρά σεζόν μπροστά και πρέπει να αρπάξει ουσιαστικά, τις λίγες ευκαιρίες που μπορεί να έρθουν στο δρόμο του και να επιστρέψει στα σχέδια του προπονητή του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.