Λαπόρτα: Χρεωμένη Μπαρτσελόνα, ψεύτης ο Μπερτομέου

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έδωσε μια δραματική συνέντευξη τύπου στην οποία επιβεβαίωσε ότι ο σύλλογος είναι χρεωμένος 1,35 δισ. ευρώ και κατηγόρησε τον προκάτοχό του Χοσέπ Μπαρτομέου για «ψέματα» που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

Ο σύλλογος δεν μπόρεσε να υπογράψει με τον Λιονέλ Μέσι νέο συμβόλαιο ακόμη και μετά την αποδοχή περικοπής μισθού κατά 50%, ενώ ορισμένες από τις νέες μεταγραφές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί λόγω έλλειψης ρευστότητας. Ο Λαπόρτα πραγματοποίησε σήμερα (16/8) συνέντευξη Τύπου στην οποία επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των οπαδών.

«Οι μισθοί μας αντιπροσωπεύουν το 103% του συνολικού εισοδήματος του συλλόγου. Αυτό είναι 20-25% περισσότερο από τους ανταγωνιστές μας. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε όταν φτάσαμε ήταν να ζητήσουμε δάνειο ύψους 80 εκατ. Ευρώ, διότι διαφορετικά δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τους μισθούς. Το προηγούμενο καθεστώς ήταν γεμάτο ψέματα».

Κατηγόρησε τον προκάτοχο Μπαρτομέου και το προσωπικό του για βαριά κακοδιαχείριση για να φέρει ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου στα πρόθυρα της καταστροφής, επιμένοντας ότι το πρόβλημα ξεπερνά κατά πολύ τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Βρήκαμε τη μισθολογική πολιτική με τη μορφή ανεστραμμένης πυραμίδας, βετεράνοι με μακρά συμβόλαια και νέοι με σύντομη συμφωνία. Δεν υπήρξαν μειώσεις μισθών, ψέματα. Διαπιστώσαμε ότι έγιναν δυσανάλογες πληρωμές σε μεσάζοντες, ούτε καν σε μάνατζερ. Η Μπαρτσελόνα έχει αρνητική καθαρή αξία 451 εκατ. ευρώ, είναι τρομερή κληρονομιά. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ ανησυχητικό ».

Ο Λαπόρτα σημείωσε ότι τώρα έχει πάρει ένα δάνειο ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 1,1% και προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τον σύλλογο, αν και θα χρειαστεί λίγος χρόνος. «Η κατάσταση είναι δραματική, αλλά έχουμε καλά νέα. Το στρατηγικό σχέδιο που βασίζεται στην αξιοπιστία και την εμπειρία μας, στα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η Μπάρτσα, καθιστά αυτή την κατάσταση προσωρινή. Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια, η οικονομία του συλλόγου θα είναι υγιής ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.