Άγιαξ – Φιτέσε 2-1: Κυπελλούχος «Αίαντας» στις καθυστερήσεις! (hls)

Ο Άγιαξ κέρδισε 2-1 τη Φιτέσε στο «Ντε Κάουπ» με γκολ της «χρυσής αλλαγής» Ντάβιντ Νέρες στις καθυστερήσεις, κατακτώντας το Κύπελλο Ολλανδίας για 20ή φορά στην ιστορία του!

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ αναδεικνύεται για δεύτερη φορά Κυπελλούχος μετά τον θρίαμβο του 2019 και την αναβολή του περσινού τελικού λόγω πανδημίας. Η ομάδα του Άρνεμ μένει στο ένα τρόπαιο, έχοντας χάσει άλλους πέντε τελικούς.


Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τη Φιτέσε να ξεκινά χάνοντας ευκαιρίες με Τανάν και Μπρόγια. Ο Χράφενμπερχ όμως προειδοποίησε στο 20′ και τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με δυνατό αριστερό σουτ μέσα στη μικρή περιοχή.


Ο Κλάασεν θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 27′ όμως ο Πασφίρ του είπε «όχι» από κοντά, για να έρθει η ισοφάριση της Φιτέσε στο ημίωρο: ο Ντάσα δεξιά επιχείρησε μπαλιά προς τον επιθετικό Μπρόγια, αυτός «ξεφορτώθηκε» τον Μαρτίνες και έδωσε έτοιμο γκολ στον Οπεντά που έγραψε το 1-1 σε άδεια εστία.


Το δεύτερο μέρος ανήκε αποκλειστικά στον «Αίαντα», με τον Πασφίρ όμως να είναι σε ετοιμότητα σε προσπάθειες των Κλάασεν, Χράφενμπερχ και Άντονι.
Στο 86′, η ομάδα του Άρνεμ έμεινε με δέκα λόγω απ’ ευθείας κόκκινης κάρτας του στόπερ Ράσμουσεν για μαρκάρισμα στον Άντονι.

Κι ενώ όλοι έδειχναν έτοιμοι για την παράταση, στο 87′ ο Τεν Χαχ έριξε στο ματς τον Ντάβιντ Νέρες και ο Βραζιλιάνος τον δικαίωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, «εκτελώντας» τον Πασφίρ μετά από κεφαλιά – πάσα του Αλέρ.


Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Στεκέλενμπουρχ μπλόκαρε απ’ ευθείας φάουλ του Μπαζούρ και έτσι ο «Αίαντας» πανηγύρισε το 20ό Κύπελλο στην ιστορία του. Με νίκες στα δύο επόμενα ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Ουτρέχτη και Άλκμααρ, θα γιορτάσει και το 9ο νταμπλ

AΓΙΑΞ (Τεν Χαχ): Στεκέλενμπουρχ – Ρενσχ (75′ Σχούουρς), Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταγλιάφικο – Άλβαρες, Κλάασεν (88′ Εκέλενκαμπ), Χράφενμπερχ – Άντονι (87′ Νέρες), Αλέρ, Τάντιτς.
ΦΙΤΕΣΕ (Λετς): Πασφίρ – Ντάσα (46′ Ορόζ), Ντούκι, Μπαζούρ, Ράσμουσεν, Βίτεκ (89′ Χάγιεκ) – Μπέρο, Τανάν (89′ Νταρφαλού), Τρόνσταντ – Μπρόγια, Οπεντά (65′ Τουρέ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.