Στους τελικούς της Segunda Division για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου προκρίθηκε η Εσπανιόλ μετά το 0-0 με την Σπόρτινγκ Χιχόν στην Βαρκελώνη.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα ήταν αρκετό για την Εσπανιόλ για να προκριθεί στους τελικούς της Segunda Division για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, καθώς η Σπόρτινγκ Χιχόν δεν μπόρεσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και έτσι οι Καταλανοί θα διεκδικήσουν την επιστροφή στην La Liga κόντρα στην Οβιέδο.

Παρά το 0-0 του αγώνα στην Βαρκελώνη, υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες για να σκοράρουν με την Εσπανιόλ να χάνει κλασική ευκαιρία για το 1-0 στα 22 δευτερόλεπτα με τον Πουάδο.

Η Σπόρτινγκ είχε επίσης δύο σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με Οτέρο και Μάριο Γκονθάλεθ στο 14′ και στο 27′ αντίστοιχα, με τους γηπεδούχους στο 65′ να έχουν δοκάρι με τον Μπρέιθγουεϊτ.

Στο 91′ οι Καταλανοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ελ Χιλάλι, με την Σπόρτινγκ όμως να μην μπορεί να βρει γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και έτσι με συνολικό σκορ η Εσπανιόλ προκρίθηκε στους τελικούς για την άνοδο στην Primera.

Ο πρώτος τελικός με την Οβιέδο θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στο “Nuevo Carlos Tartiere”.