Ο ΠΑΟΚ την παράδοση…

Μάχη δικεφάλων στην Τούμπα την Τετάρτη με "τρόπαιο" την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΠΑΟΚ: Να σφραγίσει το εισιτήριο ΑΕΚ: Μονόδρομος πρόκρισης

Μάχη δικεφάλων στην Τούμπα την Τετάρτη με “τρόπαιο” την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και φυσικά τη δυνατότητα της κατάκτησης του φετινού τίτλου στο συγκεκριμένο θεσμό.

Τα πάντα είναι ανοικτά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο “Σπύρος Λούης”, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα μικρό προβάδισμα αυτή την στιγμή, λόγω έδρας και τίποτε άλλο. Η αναμέτρηση της Τετάρτης θα είναι η 24 μεταξύ των δύο ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ να έχει κατακτήσει 9 νίκες, άλλες τόσες η ΑΕΚ, ενώ 5 παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Αυτή είναι η έκτη φορά που οι δικέφαλοι θα κοντραριστούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ να σφραγίζει πέντε φορές το εισιτήριο για τον τελικό και μόλις μία η ΑΕΚ, το 1932, όπου νίκησε με 2-1. Η πρώτη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν το 1970 με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί της ΑΕΚ με 3-2 και να περνάει στον τελικό. Δέκα χρόνια αργότερα το σενάριο ήταν το ίδιο με τον ΠΑΟΚ να νικάει τόσο στην Τούμπα, όσο και στην Αθήνα με 1-0 και 2-0, αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει την εκδίκηση της το 1991-92, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε επιβληθεί με 2-0, όμως για ακόμα μία φορά η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανέτρεψε την κατάσταση και με νίκη 3-0 στην έδρα του πανηγύρισε και πάλι την πρόκριση. Τελευταία μάχη ήταν το 2002-03. Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 1-0 στην Αθήνα και με ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα διεκδίκησε το τρόπαιο, το οποίο και κατέκτησε με νίκη απέναντι στον Αρη.

Για ότι αφορά γενικά προκρίσεις και πάλι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί με 8 έναντι 5 της ΑΕΚ, με την Ενωση να πετάει εκτός θεσμού τον αντίπαλο της το 1952 έχοντας την τύχη με το μέρος της. Τα δύο παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα και η πρόκριση κρίθηκε με το κέρμα.

Δύο φορές η ΑΕΚ έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ με 4-0, ενώ ο δικέφαλος του Βορρά έχει συντρίψει την αντίπαλο του με 6-1 το 1982.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.