Ολυμπιακός VS ΠΑΟΚ (video)

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στην φάση αυτή του κυπέλλου Ελλάδος

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στην φάση αυτή του κυπέλλου Ελλάδος, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για την Τούμπα στις 2 Φεβρουαρίου.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το κύπελλο είναι πλούσια, καθώς οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες αρκετές φορές και σε διάφορες φάσεις της διοργάνωσης. Συνολικά έχουν παίξει 23 ματς με τον Ολυμπιακό να μετράει 11 νίκες, πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 7 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στον τελικό της διοργάνωσης επτά φορές. Μάλιστα μία από αυτές, την περίοδο 1991-92 ο τελικός ήταν διπλός, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην Τούμπα και να λήγει 1-1 και τον επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη να τελειώνει 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού που κατέκτησε και το τρόπαιο. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε τελικό κυπέλλου, ο Ολυμπιακός μετράει 5 κατακτήσεις και ο ΠΑΟΚ δύο.

Οσον αφορά στις προκρίσεις των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός μετράει 8 έναντι 3 του ΠΑΟΚ, όταν βρέθηκαν είτε σε μονά, είτε σε διπλά παιχνίδια. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως παρά τις πολλές φορές που οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο κύπελλο, αυτή είναι μόλις η δεύτερη που η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα.

Δείτε εδώ video – αφιέρωμα στην προϊστορία των δύο ομάδων στο θεσμό… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης