Με δέκα στους “8” ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ιμπαγάσα στο 87' επικράτησε του Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0 και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου. Συγχαρητήρια από Μαρινάκη

Ο Ολυμπιακός, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ (77′), πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα και σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο Ιμπαγάσα (88′) πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο, έτσι ώστε να εμποδίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού να κυκλοφορούν εύκολα την μπάλα και μόνο έναν επιθετικό (Μπακασέτα), ενώ χρησιμοποίησε στα πλάγια γρήγορους ποδοσφαιριστές με σκοπό να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις.

Αντίθετα ο Βαλβέρδε δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του 4-2-3-1, ωστόσο προχώρησε σε κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα ο Γκαλίτσιος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Μοδέστο ως παρτενέρ του Ουρτάδο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Ιμπαγάσα είχε το ρόλο του οργανωτή.

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του και πίεζε την άμυνα του Αστερα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και έτσι έμεναν συνεχώς πίσω προσπαθώντας να σταματήσουν τους αντιπάλους του.

Οι “ερυθρόλευκοι” άγγιξαν το γκολ στο 11′ με τον Ριέρα και τον Μιραλάς, αλλά ο Ντεγκρά είπε “όχι”, ενώ το ίδιο έκανε και στο 22′ σε σουτ του Ιμπαγάσα. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η σειρά του Μοδέστο να βρεθεί σε θέση βολής, χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο από τη γραμμή της μικρής περιοχής.

Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ντεγκρά, ισορροπώντας με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι και στο 34′ είχαν την πρώτη και μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος για να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπακασέτας με φάουλ έστειλε την μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο. Αυτή η ευκαιρία ταρακούνησε τους παίκτες του Βαλβέρδε, οι οποίοι ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ντεγκρά δεν νικήθηκε ούτε από τους Μιραλάς, Πάντελιτς και διατήρησε ανέπαφη την εστία του, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του στο κυνήγι της πρόκρισης.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, αν και ο Αστέρας βελτίωσε κάπως την εικόνα του. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια. Ο Βλάχος  με τη χρησιμοποίηση των Φορτούνη, Κερ θέλησε να δώσει πνοή επιθετικά στους Αρκάδες, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Βαλβέρδε μετέτρεψε για λίγα λεπτά το σύστημα του σε 4-4-2, καθώς στο 77′ ο Μέλμπεργκ αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ο Βλάχος ρίσκαρε κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, δείχνοντας φανερά τις διαθέσεις του να μην πάει σε επαναληπτικό. Ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Ιμπαγάσα. Ο Ισπανός δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο συνδυάστηκε άψογα με τον Ζαϊρί και με σουτ έλυσε το γόρδιο δεσμό και έστειλε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η εξέλιξη του αγώνα

1′ Εναρξη αγώνα
11′ Ο Ριέρα βρέθηκε σε θέση βολής ,επιχείρησε το σουτ από το ύψος του σημείου του πέναλτι, ο Ντεγκρά απόκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός τροφοδότησε τον Μιραλάς, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης αντέδρασε σωστά.
13′ Κίτρινη στον Ιμπαγάσα.
16′ Ο Πάντελιτς προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Ντεγκρά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
18′ Κίτρινη στον Φυτανίδη για φάουλ στον Ριέρα.
22′ Συρτή σέντρα του Μιραλάς από τα δεξιά, ο Πάντελιτς έστρωσε στον Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Ντεγκρά με υπερένταση πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.
23′ Σέντρα Ριέρα από τα δεξιά, ο Μοδέστο από το ύψος της γραμμής της μικρής περιοχής επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.
33′ Κίτρινη στον Μέλμπεργκ.
34′ Φάουλ Μπακασέτα από τον άξονα, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
39′ Σουτ Μιραλάς μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
43′ Αριστερό βολέ του Μιραλάς από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Ντεγκρά απόκρουσε δύσκολα.
44′ Σουτ Πάντελιτς από τα δεξιά της περιοχής, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου

46′ Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου
53′ Ο Γκαλίτσιος πέρασε τον Ουριμπάρι από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Ντεγκρά μπλόκαρε την μπάλα.
57′ Ο Φορτούνης στη θέση του Μπακασέτα.
61′ Ο Μέλμπεργκ έστρωσε στον Ριέρα, ο Ισπανός με προβολή επιχείρησε να νικήσει τον Ντεγκρά, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε.
65′ Ο Μιραλάς γύρισε από τα αριστερά, ο Ουρτάδο επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
68′ Σουτ Μπαστία από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Παπαδόπουλο και έφυγε κόρνερ.
70′ Ατομική ενέργεια του Πάντελιτς και σουτ από τα αριστερά της περιοχής, ο Ντεγκρά και πάλι σε σωστή θέση απόκρουσε, ενώ ο Πουλίδο απομάκρυνε την μπάλα.
72′ Ο Κερ στη θέση του Κρις.
72′ Ο Ζαϊρί στη θέση του Γκαλίτσιου.
75′ Ο Φουστέρ στη θέση του Πάντελιτς.
77′ Ο Μέλμπεργκ αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Φορτούνη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
82′ Ο Φράνκου στη θέση Λαδάκη.
83′ Κίτρινη στον Ουντότζι.
84′ Ο Ποτουρίδης στη θέση του Ριέρα.
86′ Σουτ του Φορτούνη από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
0-1 87′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ Ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε τον Ζαϊρί στα δεξιά, ο Μαροκινός απέφυγε το μαρκάρισμα του Ουριμπάρι, γύρισε και πάλι στον Ισπανό, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ντεγκρά και έγραψε το 1-0
90′ Ο Παπαδόπουλος έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μιραλάς, ο Βέλγος επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά της περιοχής, ο Ντεγκρά απόκρουσε με το στήθος
90′ Τέλος αγώνα

Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας),
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας),

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (82′ Φράνκου), Καρέρα, Κρις (72′ Κερ), Ουντόζι, Μπακασέτας (57′ Φορτούνης).
Στον πάγκο: Φορτούνης, Μάρτινς, Φερνάντες, Μπαρτολίνι, Κερ, Αργυρόπουλος, Αναστασόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (72′ Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75′ Φουστέρ), Μιραλάς, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ριέρα (84′ Ποτουρίδης).
Στον πάγκο: Μέγιερι, Ζαϊρι, Ραούλ Μπράβο,Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.