Καθάρισε Πανσερραϊκό, περιμένει Ολυμπιακό

Με συνοπτικές διαδικασίες ο ΟΦΗ ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κρητικοί επιβλήθηκαν 3-0 της ομάδας των Σερρών με τα γκολ του Ταυλαρίδη στο 15'του Παπουλή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Ζορμπά στο 89'.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο ΟΦΗ ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κρητικοί επιβλήθηκαν 3-0 της ομάδας των Σερρών με τα γκολ του Ταυλαρίδη στο 15’του Παπουλή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Ζορμπά στο 89′. Τώρα ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε διπλούς αγώνες για μια θέση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας 

Αρχικά πλάνα
Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3, έχοντας το Βεζυρίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Πίτσο και Γαλανόπουλο στα άκρα της αμυντικής γραμμής και τον Ταυλαρίδη με το Γεωργίου κεντρικό δίδυμο.
Στη μεσαία γραμμή ο Βερόν σε ρόλο κόφτη με το Ζόρντι Λόπεθ και τον Κάλαιτζιτς μπροστά του, τον Παπουλή αριστερά, το Σίσιτς δεξιά και τον Καπάνταη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γουμάγια κάτω από τα δοκάρια, τους Παντελίδη και Τριανταφύλλου στα άκρα της αμυντικής γραμμής με τον Σαλαμαστράκη και τον Μιλένκοβιτς κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στη μεσαία γραμμή ο Σιάκκας με τον Παρασκευαΐδη σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Ανάκογλου μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού, τους Βουτσιά, Τάντιτς στα άκρα και τον Στεφανίδη στην κορυφή της επίθεσης, σε σύστημα 4-2-3-1.

Καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ δυνατά θέλοντας να βάλει από νωρίς γέρα θεμέλια για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κρητικοί επέβαλαν το ρυθμό τους από την αρχή και στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη τους στα καρέ του Πανσερραϊκού στο 15ο λεπτό ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ.
 Ο Ζόρντι Λόπεζ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Ταυλαρίδης που είχε προωθηθεί με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Ο ΟΦΗ παρά το προβάδισμα συνέχισε να πιέζει και στο 28′ έχασε απίστευτη ευκαιρία με το Σίσιτς δυο μέτρα από τη γραμμή να καταφέρνει να στείλει την μπάλα στο .οριζόντιο δοκάρι!
Ο Πανσερραϊκός παρά το γεγονός ότι από το 18′ είχε προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σιάκκα να τραυματίζεται και να αφήνει τη θέση του στον Κιάσσο, ανέβασε την απόδοση του μετά το 30′ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.
Οι παίκτες του ΟΦΗ από την άλλη και φάσεις δημιουργούσαν αλλά και γκολ πετύχαιναν. Στο 43′ ο Καπάνταης ηττήθηκε σε τετ α τετ από τον Γουμάγια που βγήκε γρήγορα και απέκρουσε το σουτ του επιθετικού των Κρητικών, όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Παπουλής  δεν αστόχησε γράφοντας τον 2-0 για τον ΟΦΗ.

Μετά το 2ο γκολ του ΟΦΗ στις καθυστερήσεις το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε να εχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έχοντας αγκαλιάσει την πρόκριση έριξαν ρυθμούς και ταχύτητα σκεφτόμενοι φυσικά και τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ.
Το πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους κυμάνθηκε στη μετριότητα με τις δυο ομάδες να ταλαιπωρούν την μπάλα και να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε με το 2-0 υπέρ του ΟΦΗ, μια κούρσα του Ζορμπά στο 89′ και σουτ του μεσοεπιθετικού των Κρητικών  μέσα από την περιοχή άλλαξε το σκορ όχι όμως και το αποτέλεσμα. Ο Ζορμπάς διαμόρφωσε το τελικό 3-0 δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του ΟΦΗ στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
 

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: Προημιτελικά
Αγώνας: ΟΦΗ-Πανσερραϊκός
Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Δελφάκης
Βοηθοί: Αλεξέας, Ευθυμιάδης

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Γεωργίου, Παπουλής, Σίσιτς, Χόρχε Λόπεθ.

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Γουμάγιας, Σαλαμαστράκης, Παντελιάδης, Τριανταφύλλου Κων., Ανάκογλου, Στεφανίδης, Σιάκκας, Παρασκευαϊδης, Βουτσιάς, Μιλένκοβιτς, Τάντιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.