Ο Παντελής Τίγκας υπογράμμισε πως η προετοιμασία για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος δεν είναι η καλύτερη δυνατή και πως χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα, από τους αρμόδιους φορείς. Ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος αθλητικής βίας αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που θέλουν ξένους οπαδούς να ταξιδεύουν στην Ελλάδα για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Τίγκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά:
Για το πώς αντιμετωπίζονται πληροφορίες για «εισαγωγή χούλιγκαν»: «Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας δεν είναι αυτόφωτες και δεν λειτουργούν μόνες τους. Υπάρχουν συνεργασίες και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες χώρες. Τώρα λοιπόν πρέπει να ενημερώσουν οι σερβικές Αρχές για το αν όντως υπάρχει πρόθεση να ταξιδέψουν κάποιοι στη χώρα μας και έπειτα να γίνει αξιολόγηση και αξιοποίηση της συγκεκριμένης πληροφορίας από τις δικές μας Αρχές».
Για το γεγονός ότι και στον τελικό του Βόλου υπήρχαν ξένοι χούλιγκαν: «Δεν είναι μόνο το περσινό ματς και μόνο οι συγκεκριμένες ομάδες. Οι χούλιγκαν όλων των μεγάλων ομάδων της Ελλάδας είναι αδελφοποιημένοι με αντίστοιχους του εξωτερικού. Έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια να έρχονται και να παρακολουθούν το ματς ξένοι ή να εμπλέκονται σε επεισόδια».
Για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές την πιθανή παρουσία ξένων οπαδών: «Εξαρτάται τι έχει αποφασιστεί στις συσκέψεις και αν λήφθηκε υπόψη το συγκεκριμένο σενάριο. Αν δεν έχει ληφθεί και δίνουμε τα εισιτήρια χωρίς να ελέγχουμε αν έρθει ένας Σέρβος ή ένας Λευκορώσος, μπορεί κάποιος απ’ αυτούς να πάρει εισιτήριο. Αν υπήρχε πρόβλεψη να δοθούν εισιτήρια μόνο σε Έλληνες υπηκόους, θα μπορούσε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο».
Για το αν μπορεί η Αστυνομία να αποτρέψει την παρουσία ξένων: «Εννοείται, δεν το συζητάμε. Μη με βάζετε όμως σε πειρασμό να αναρωτηθώ πόσο έχουν ασχοληθεί όλες οι πλευρές με αυτό το ματς και αυτά που διακυβεύονται. Γιατί βλέπω μια βδομάδα μόνο να ασχολούμαστε. Δηλαδή ξέρουμε τι διακυβεύεται και διαθέτουμε μια βδομάδα. Το ίδιο έγινε και πέρυσι».
Για το πώς μπορεί κάποιος ξένος να πάρει εισιτήριο, από τη στιγμή που είναι ονομαστικά: «Πρακτικά όποιος αγοράζει εισιτήριο, πρέπει να επιδεικνύει ένα έγγραφο δελτίου ταυτότητας. Δεν ξέρω αν γίνεται στην πραγματικότητα. Νομίζω πάντως ότι η διάθεση εισιτηρίων μέσω ίντερνετ δεν εμποδίζει κάποιον -με 10 διαφορετικά ονόματα ας πούμε- να πάρει 10 εισιτήρια. Στο εκδοτήριο όμως πρέπει να δείξει δελτία ταυτοτήτων».
Για το πώς αντιμετωπίζει η Αστυνομία παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας: «Στην κατάσταση που είναι τα γήπεδα στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία και έχει παγιωθεί μια νοοτροπία για το πώς αντιμετωπίζουμε ως Πολιτεία μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Δεν έχει καμία σχέση η αντιμετώπιση των φορέων σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με αυτή που υπήρχε πριν 20 χρόνια. Τώρα είναι πιο χαλαρή».
Για το τι πρέπει να περιμένουμε το Σάββατο: «Θέλω να πιστεύω ότι στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο και στο γήπεδο δεν θα υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Η παρουσία οπαδών στην πόλη όμως θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν βλέπω να λαμβάνεται υπόψη από την Αστυνομία».
Για το αν μπορεί να ζητήσει ματαίωση του ματς η Αστυνομία, σε περίπτωση που δεν εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή του: «Το δικαίωμα υπάρχει. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει τύχει να γίνει κάτι τέτοιο πρακτικά. Υπήρξαν περιπτώσεις που η Αστυνομία το ζήτησε και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Πέρυσι στην πρώτη σύσκεψη οι τοπικές Αρχές είχαν πει ότι δεν γίνεται να διοργανωθεί το ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο. Στον Βόλο έγιναν κάποια περιστατικά, αλλά θα γίνονταν πολύ χειρότερα. Επιχειρησιακά δεν θα μπορούσε να υπάρχει δύναμη στην πεζογέφυρα. Η πόρτα ήταν κλειστή και θεωρήθηκε ότι δεν θα μπορέσουν να την περάσουν».