Πρόκριση με τις… ρεζέρβες για την ΑΕΚ

Δύο στα δύο για την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησε 4-0 στην Φιλιππούπολη του Απόλλωνα Λάρισας και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργανώσης.

Δύο στα δύο για την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς επικράτησε 4-0 στην Φιλιππούπολη του Απόλλωνα Λάρισας και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργανώσης. Άλεφ, αυτογκόλ του Αγιώτη, Μπότος και Σαρδέλης τα τέρματα της αναμέτρησης. 

Ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον Μπότο, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της ΑΕΚ σ’ έναν αγώνα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκούρασε σχεδόν όλα τα βασικά του στελέχη. Γκολ και ασίστ για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, γκολ και για τον Σαρδέλλη στο ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”. 


Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μαρσέλο Τροϊζι, με τον Κουτογλίδη κάτω από τα δοκάρια, από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σκούπρα, Κοντοές, Αγιώτης, Κουρτεσιώτης, αμυντικοί μέσοι οι Χατζής και Μπιμαϊ, δεξιά ο Κοντοθανάσης, αριστερά ο Καμπερης, στον άξονα ο Λίταινας και κορυφή ο Γαρυφαλόπουλος. 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με εννέα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές σε σχέση με τον αγώνα με τον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια ο Τσιντώτας, δεξιά ο Σβάρνας, αριστερά ο Γιαννούτσος, Λαμπρόπουλος-Οικονόμου τα στοπερ, Άλεφ και Μοράν οι αμυντικοί μέσοι, δεξιά ο Γιαννιώτας, αριστερά ο Γιούσης, στον άξονα ο Μπότος και κορυφή ο Γιακουμάκης. 


Καθάρισε σε πέντε λεπτά

Η ΑΕΚ παρά τις πολλές αλλαγές και τα πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα κυριάρχησε πλήρως από το πρώτο λεπτό. Ο Απόλλων Λάρισας προσπάθησε να αντισταθεί και για 25 περίπου λεπτά τα κατάφερε με την ΑΕΚ να απειλεί με μακρινά σουτ που δεν έβρισκαν στόχο. 

Από το 35’ και μετά όμως οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν ταχύτητα και στο 37’ έχασαν τεράστια ευκαιρία όταν από την κάθετη του Άλεφ πίσω από το κέντρο, ο Γιαννιώτας βγήκε σε τετ α τετ, όμως σημάδεψε τον Κουτογλίδη. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Άλεφ, όταν με υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, ο Μπότος άνοιξε ωραία δεξιά στον Σβάρνα, ο οποίος με διαγώνιο γύρισμα βρήκε τον Άλεφ για να σκοράρει ο Βραζιλιάνος με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Στο 45’ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της με το αυτογκόλ του Αγιώτη, ο οποίος σε παράλληλο γύρισμα του Γιαννιώτα στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.


Οι “πτισιρικάδες” φώναξαν παρών!  

Όλη η δουλειά έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο για την ΑΕΚ, η οποία έριξε ταχύτητα εξακολουθώντας να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Παράλληλα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε την ευκαιρία σε Σαρδέλη και Μπάμπη να πάρουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες με την πρώτη ομάδα. 

Στο 52’ ο Μπότος είδε τον Μαντζάρη να διώχνει δύσκολα με τα πόδια σε κόρνερ, ενώ στο 53’ η κεφαλιά του Άλεφ απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Σκούπρα. Μία ακόμα ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 59’ με την κεφαλιά του Οικονόμου από τη μικρή περιοχή να περνάει πάνω από την εστία, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης είδε τον Μαντζάρη να διώχνει το διαγώνιο σουτ που έκανε. 

Στο 76ο λεπτό, οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Μπότο, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Γιακουμάκη, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του από θέση off side. Πρώτο γκολ καριέρας για τον νεαρό μεσοεπιθετικός της Ένωσης. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπότος βρήκε με ωραία μπαλιά τον Λαμπρόπουλο, αυτός κατέβασε αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μαντζάρη.

Στο 90’ η ΑΕΚ έφτασε σε τέταρτο γκολ με τον Σαρδέλη να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και τον Χατζή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Πορεία προς τα δίχτυα είχε η μπάλα πριν κάνει επαφή ο αμυντικός των γηπεδούχων. 

Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ με το 4-0 σφράγισε την πρόκριση με εξαιρετική εμφάνιση από τους «πιτσιρικάδες» οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.


Οι ενδεκάδες: 

Απόλλων Λάρισας: Κουτογλίδης (46′ Μαντζάρης), Κουρτετσιώτης, (70’ Λούκας), Λίταινας, Καμπέρης, Μπιμάι, Κοντοθανάσης, Σκούπρα, Αγιώτης (79’ Ταουσάνης), Γαρυφαλλόπουλος, Χατζής.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Γιαννούτσος, Αλεφ (59′ Μπάμπης), Μοράν, Γιαννιώτας (77′ Σαρδέλης), Μπότος, Γιούσης (66′ Αλμπάνης), Γιακουμάκης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.