Τα σενάρια πρόκρισης του Κυπέλλου

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα όσον αφορά τις ομάδες που θα προκριθούν στους «16». Το Novasports.gr έβγαλε το... κομπιουτεράκι.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα όσον αφορά τις ομάδες που θα προκριθούν στους «16». Το Novasports.gr έβγαλε το… κομπιουτεράκι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, όμιλο – όμιλο και με δεδομένο ότι απομένει ακόμη μία αγωνιστική και θα καταλήξουμε στα σενάρια πρόκρισης.

1ος όμιλος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16» και στη Θεσσαλονίκη θα παίξει για την πρωτιά. Όσον αφορά όμως τις άλλες δύο ομάδες, ψάχνουν μία θέση. Αν ο Ατρόμητος νικήσει την αδιάφορη βαθμολογικά Θύελλα Καμαρίου, τότε θα πάρει εκείνος το εισιτήριο για της επόμενη φάση, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο άλλο ματς, αφού είχε επικρατήσει του Ηρακλή (1-6) στο μεταξύ τους παιχνίδι. Γενικώς οι Περιστεριώτες υπερτερούν στην ισοβαθμία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Η βαθμολογία: 
ΠΑΣ Γιάννινα 6 (7-1)
Ατρόμητος 3 (7-3)
Ηρακλής 3 (4-6)
Θύελλα Καμαρίου 0 (0-8)

Τελευταία αγωνιστική: 
Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα: 18/12
Θύελλα Καμαρίου – Ατρόμητος: 19/12

2ος όμιλος

Και στον δεύτερο όμιλο η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ΑΕΚ έχει «τσεκάρει» το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό στο τελευταίο ματς με τον Βόλο για να «σφραγίσει» την πρωτιά. Η ισοπαλία… βολεύει και τους Θεσσαλούς προκειμένου να διατηρήσουν από κάτω τους τη Λαμία. Σε περίπτωση ήττας του Βόλου από την ΑΕΚ και νίκη της Λαμίας επί του Απόλλωνα Λάρισας, τότε και πάλι οι Θεσσαλοί υπερτερούν (με βάση τα τωρινά δεδομένα), αφού έχουν καλύτερη επίθεση. 

Η βαθμολογία:
ΑΕΚ 6 (6-1)
Βόλος 4 (6-2)
Λαμία 1 (2-3)
Απόλλων Λάρισας 0 (1-9)

Τελευταία αγωνιστική: 
Απόλλων Λάρισας – Λαμία: 20/12
Βόλος – ΑΕΚ: 20/12

3ος όμιλος 

Όλα ανοιχτά παραμένουν στον τρίτο όμιλο μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με την Ιεράπετρα. Πλέον και οι τέσσερις ομάδες έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης και όλα θα κριθούν στην 3η και τελευταία αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός και ο Κισσαμικός με ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στα Χανιά, προκρίνονται στην επόμενη φάση, με την Κρητική ομάδα στην πρώτη θέση. 

Οι «πράσινοι» μένουν εκτός της επόμενης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μόνο στην περίπτωση που ηττηθούν από τον Κισσαμικό και την ίδια στιγμή η Ιεράπετρα νικήσει τον Παναιτωλικό και υπερκαλύψει την διαφορά γκολ σε σχέση με το «τριφύλλι». Αυτή τη στιγμή οι Κρητικοί βρίσκονται στο -3 και ο Παναθηναϊκός στο +1. 

Ισχυρές ελπίδες πρόκρισης έχει και ο Παναιτωλικός, ο οποίος χρειάζεται τη νίκη στο τελευταίο ματς με την Ιεράπετρα στην Κρήτη, ήττα του Κισσαμικού από τον Παναθηναϊκό και ασφαλώς να υπερτερεί στη διαφορά γκολ. 

Η βαθμολογία:
Κισσαμικός 4 (2-0)
Παναθηναϊκός 4 (3-2)
Παναιτωλικός 1 (0-1)
Ιεράπετρα 1 (2-4)

Τελευταία αγωνιστική: 
Ιεράπετρα – Παναιτωλικός: 18/12
Κισσαμικός – Παναθηναϊκός: 19/12

4ος όμιλος

Ο τέταρτος όμιλος είναι ίσως ο πιο ισορροπημένος του φετινού Κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να έχουν το προβάδισμα, αφού τους αρκεί να μην χάσουν από Αήττητο Σπατών και Εργοτέλη αντίστοιχα για να προκριθούν. 

Σε περίπτωση, όμως, που ηττηθούν, τότε θα έχουμε τετραπλή ισοβαθμία και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα πάρουν οι Αήττητος Σπατών και Εργοτέλης, με τους ΠΑΟΚ και Άρη να μένουν εκτός συνέχειας. 

Η βαθμολογία: 
ΠΑΟΚ 4 (3-2)
Άρης 4 (3-2)
Εργοτέλης 1 (2-3)
Αήττητος Σπατών 1 (2-3)

Τελευταία αγωνιστική:
Εργοτέλης – Άρης: 20/12
Αήττητος Σπατών – ΠΑΟΚ: 20/12

5ος όμιλος

Στον 5ο όμιλο τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα, αφού ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού και την πρωτιά. Έτσι, μένει μία θέση για δύο ομάδες. Παναχαϊκή και Λεβαδειακός θα «μονομαχήσουν» στην Πάτρα και όποια ομάδα νικήσει θα προκριθεί στη φάση των «16». Σε περίπτωση ισοπαλία υπερτερεί ο Λεβαδειακός.

Η βαθμολογία: 
Ολυμπιακός 6 (3-0)
Λεβαδειακός 3 (4-1)
Παναχαϊκή 3 (1-2)
Άρης Αβάτου 0 (0-5)

Τελευταία αγωνιστική:
Άρης Αβάτου – Ολυμπιακός: 19/12
Παναχαϊκή – Λεβαδειακός: 20/12

6ος όμιλος

Σχετικά απλοποιημένα είναι τα πράγματα και στον 6ο όμιλο, με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά. Και από εκεί και πέρα, Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα και Απόλλων Παραλιμνίου κυνηγούν μια θέση. Ο Απόλλων Σμύρνης με νίκη επί των Τρικάλων παίρνει εκείνος το εισιτήριο. Όπως και σε περίπτωση ισοπαλίας, αφού ακόμη και αν νικήσει ο Απόλλων Παραλιμνίου τον Αστέρα, η ομάδα της «ελαφράς ταξιαρχίας» έχει επικρατήσει στο μεταξύ τους ματς. 

Σημαντικές ελπίδες πρόκρισης έχουν και τα Τρίκαλα, τα οποία χρειάζονται μόνο νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Μάλιστα, τα Τρίκαλα υπερτερούν και του Απόλλωνα Παραλιμνίου σε περίπτωση ισοβαθμίας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Η βαθμολογία: 
Αστέρας Τρίπολης 6 (3-1)
Απόλλων Σμύρνης 3 (6-2)
Τρίκαλα 1 (1-2)
Απόλλων Παραλιμνίου 1 (1-6)

Τελευταία αγωνιστική: 
Απόλλων Παραλιμνίου – Αστέρας Τρίπολης: 18/12
Τρίκαλα – Απόλλων Σμύρνης: 20/12

7ος όμιλος

Στον 7ο όμιλο τρεις ομάδες «μάχονται» για δύο θέσεις και η Νίκη Βόλου είναι η μοναδική αδιάφορη (βαθμολογικά), αφού δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Η Ξάνθη που δοκιμάζεται στον Βόλο, αρκείται σε έναν βαθμό, αν όχι σε νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα όσον αφορά τις άλλες δύο ομάδες. 

Ο ΟΦΗ προκρίνεται και με νίκη και με ισοπαλία κόντρα στην Κασσιόπη. Η ισοπαλία δεν βολεύει με τίποτα όμως την ομάδα της Κέρκυρας, αφού σε ισοβαθμία με την Ξάνθη (σε περίπτωση που ηττηθεί), υπερτερούν οι Ακρίτες λόγω του μεταξύ τους ματς. 

Η βαθμολογία:
ΟΦΗ 4 (3-0)
Ξάνθη 4 (1-0)
Κασσιόπη 3 (1-1)
Νίκη Βόλου 0 (0-4)

Τελευταία αγωνιστική:
Κασσιόπη – ΟΦΗ: 19/12
Νίκη Βόλου – Ξάνθη: 19/12

8ος όμιλος

Στον 8ο όμιλο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά το ένα εισιτήριο και την πρωτιά. Ανήκουν στον Πανιώνιο και από εκεί και πέρα, μένει μία θέση για Λάρισα και Απόλλωνα Πόντου, αφού ο Ηρόδοτος δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. 

Η Λάρισα προκρίνεται και με ισοπαλία και με νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου. Αντίθετα, η ομάδα της Καλαμαριάς χρειάζεται μόνο το «τρίποντο», αφού στην ισοβαθμία με τη Λάρισα υστερεί λόγω τερμάτων. 

Η βαθμολογία:
Πανιώνιος 6 (6-0)
Λάρισα 3 (4-3)
Απόλλων Πόντου 3 (1-4)
Ηρόδοτος 0 (1-5)

Τελευταία αγωνιστική:
Ηρόδοτος – Πανιώνιος: 18/12
Απόλλων Πόντου – Λάρισα: 19/12


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.