Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Πρόκριση από την “Μπούχα-πόρτα”! (vids)

Μετά από έξυπνο κλέψιμο και γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το γκολ του Γκάμα και πήρε ισοπαλία πρόκρισης 1-1 στο “Κλ. Βικελίδης”.

Ο Ολυμπιακός τσέκαρε το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, μετά την ισοπαλία 1-1 στο “Κλ. Βικελίδης” απέναντι στον Άρη και σε συνδυασμό με το 2-1 του Φαλήρου. Ο Γκάμα άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 54′, ισοφάρισε με σπάνιο τρόπο ο Μπουχαλάκης στο 86′ και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. 

Πως έπαιξαν

 Με τον Δημήτρη Μάνο στην κορυφή της επίθεσης και βασικό τον Ντάνιελ Μαντσίνι παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τερματοφύλακας ο Κουέστα, στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Σάκιτς και αριστερά ο Σούντγκρεν. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Ροζ με τον Δεληζήση. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν ο Τζέγκο με τον Σάσα. Η τριάδα πίσω από τον επιθετικό ήταν με Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι. Στην κορυφή της επίθεσης επιχείρησε ο Δημήτρης Μάνος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε τον Ολυμπιακό προτάσσοντας τον με 4-4-2 και τους Κρίστινσον, Χολέμπας, Μπα, Σωκράτη και Ανδρούτσο στην άμυνα, εσωτερικούς χαφ τους Μπουχαλάκη και Σιλβα, στις πτέρυγες τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς, ενώ στην κορυφή έπαιξαν οι Κάιπερς και Χασάν. 

Φτωχό ημίχρονο σε φάσεις, όχι σε ρυθμό!

Το πρώτο μέρος ήταν “άνυδρο” καθώς οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βάλουν δύσκολα σε Κουέστα και Κρίστινσον με τις αξιόλογες στιγμές να είναι μετρημένες. Ωστόσο Άρης και Ολυμπιακός είχαν τρεξίματα, αλλά αλληλοεξουδετερώθηκαν και τα πρώτα 45 λεπτά δεν είχαν σκορ. 

Στο 8΄ ο Χολέμπας τροφοδότησε τον Μασούρα από τα αριστερά και εκείνος σέντραρε απευθείας για τον Κάιπερς, ο οποίος σε πρώτο χρόνο εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κουέστα! Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης έδειξε τα δόντια του, αλλά το 0-0 παρέμεινε. Ο Σάσα έπιασε το δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κρίστινσον. Οι παραπάνω ήταν οι σπουδαιότερες στιγμές για τις δύο ομάδες, που κατάφεραν να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν, ωστόσο δεν βρήκαν στο “ξέφωτο” τον αντίπαλο για το πρώτο γκολ της βραδιάς!

Ένας Μπουχαλάκης ήταν αρκετός! 

Ο Άρης ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη σημαντική στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53′ ο Μπερτόγλιο μπήκε στην περιοχή, ο Ανδρούτσος τον “τσέκαρε” και ο Γκεστράνιους είδε πέναλτι. Μετά τον έλεγχο του VAR, αλλά και on field replay από τον Φινλανδό ο Μπρούνο Γκάμα έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και σκόραρε για το 1-0 των “κίτρινων”. Ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Κρίστινσον με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς στα δύο προηγούμενα ματς με Παναιτωλικό στο κύπελλο δεν είχε μαζέψει την μπάλα από τα δίκτυα του. 

Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις παρά τους ανοικτούς χώρους που δημιουργήθηκαν από τη διάθεση του Ολυμπιακού να σκοράρει. Στη μάχη των πάγκων, ο Μαρτίνς πέρασε σε δύο χρόνους στο ματς τους Εμβιλά, Μπρούμα, Φορτούνη, Ελ Αραμπί και Καμαρά στη θέση των Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Μπα και Κάιπερς. Από την άλλη ο Μάντζιος πέρασε Μπρούνο, Κάτσε και Σίλβα στις θέσεις των Μπερτόγλιο, Μάνου και Μαντσίνι. 

Ο Ολυμπιακός πίεσε, αλλά χωρίς ουσία. Στο 83′ ο Ανδρούτσος κινήθηκε στην πλάτη του Σούντγκρεν μετά τη σέντρα του Χολέμπας, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει αποτελεσματικά τη φάση και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 87ο λεπτό! O Κουέστα άφησε την μπάλα στο έδαφος για να δώσει συνέχεια στο ματς, αλλά ο Μπουχαλάκης κινήθηκε στην πλάτη του και τσίμπησε την μπάλα, για να σκοράρει σε κενή εστία! Ήταν το τρίτο φετινό γκολ του μέσου του Ολυμπιακού στο “Κλ. Βικελίδης” μετά τα δύο στο ματς πρωταθλήματος του πρώτου γύρου. 

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πρόσθεσε το… μπαλάκι του στην κληρωτίδα της ημιτελικής φάσης με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Άρης-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Σκόρερ: 54′ Γκάμα πεν., 87′ Μπουχαλάκης

Κίτρινες: 62′ Σίλβα, 71′ Τζέγκο, 89′ Κρίστινσον, 90′ Ελ Αραμπί, 90+3 Σούντγκρεν

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα – Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς – Σάσα, Τζέγκο – Μανσίνι (75′ Σίλβα), Μπερτόγλιο (68′ Μπρούνο), Γκάμα(86′ Μπεναλουάν) – Μάνος (75′ Κάτσε)

Ολυμπιακός: Κρίστινσον – Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα (77′ Καμαρά), Χολέμπας – Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (66′ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66′ Φορτούνης), Μασούρας (66′ Μπρούμα)- Κάιπερς (76′ Ελ Αραμπί), Χασάν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.