Τιμωρία με… “buzzer beater” για την ΑΕΚ στα Χανιά!

Παρότι προηγήθηκε στο 37’ με τον Πόνσε, είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος και τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Κισσαμικό στα Χανιά για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος

Καλύτερα μπήκε ο Κισσαμικός στο ματς και απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Τσιντώτα.
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ρίσκι έφυγε μόνος μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή και από το ύψος της περιοχής σούταρε λίγο εκτός εστίας ενώ ο γκολκίπερ βρήκε ελάχιστα τη μπάλα με το δεξί χέρι. Στο 10ο λεπτό μετά από βαθειά μπαλιά προς την περιοχή της ΑΕΚ, ο Τσιγκρίνσκι γλίστρησε κι ο Ρίσκι βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής. Όμως το σουτ έφυγε αδύναμα εκτός εστίας.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άρχισε να κινείται περισσότερο και χωρίς τη μπάλα! Οι περισσότερες επιθέσεις εκδηλώθηκαν από τη δεξιά πλευρά. Από εκεί οι Κλωναρίδης και Πογιέ δεν μπόρεσαν να βρούνε στόχο στο 16ο και 24ο λεπτό ενώ ενδιάμεσα μια κεφαλιά του Πόνσε έφυγε κι αυτή πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Η ανωτερότητα της Ένωσης καρποφόρησε στο 37ο λεπτό, σε μια καλά οργανωμένη αντεπίθεση. Ο Πόνσε βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια, στη γωνιά της μεγάλης περιοχής και με δεξί σουτ έκανε το 0-1.

Πάντως από το ριπλέϊ ο Αργεντινός επιθετικός ήταν εκατοστά πίσω από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων την ώρα που έπαιρνε τη μπαλιά του Κλωναρίδη!
Ως το φινάλε του ημιχρόνου, έχοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα, η ΑΕΚ δημιούργησε 2-3 επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ των γηπεδούχων, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάτι ουσιαστικό.
Στην επανάληψη ο Λιβάγια πήρε τη θέση του Μπογιέ αναλαμβάνοντας δημιουργικό ρόλο, πίσω από τον Πόνσε. Ο Κισσαμικός πάντως εμφανίστηκε πιο προσεκτικός ανασταλτικά με αποτέλεσμα να μην βρίσκει η ΑΕΚ τόσο ελεύθερο χώρο για να απειλήσει!

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «ξεθύμανε» ενώ αυτή του Αλέκου Βοσνιάδη έτρεχε αναζητώντας μια υπέρβαση!
Μετά το 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι ανέλαβαν περισσότερες πρωτοβουλίες στην ροή του αγώνα δίχως όμως να κάνουν τη μεγάλη φάση προς την περιοχή του Τσιντώτα.

Όμως ο άγραφος Νόμος αυτή τη φορά «τιμώρησε» τους επιπόλαιους και δικαίωσε τους «τολμηρούς». Με “buzzer beater” ο Ρίσκι ισοφάρισε αξιοποιώντας το κομφούζιο και την αδυναμία των αμυντικών της Ένωσης να απομακρύνουν στο τελευταίο γέμισμα των γηπεδούχων, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αρναρέλλη από τα δεξιά στο 94ο λεπτό.

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 και τα υπόλοιπα στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ…

Κισσαμικός (Αλέκος Βοσνιάδης): Παπαδόπουλος, Τόλι (82′ Τεγούσης), Σεσάι, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Σελινιωτάκης, Γκίνη, Σιμόν (68′ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (62′ Αρναρέλλης), Βρεττός, Ρίσκι.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Γκάλο (79′ Γιαννιώτας), Κλωναρίδης (71′ Μοράν), Μπογέ (46′ Λιβάια), Πόνσε


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.