Ο Ενινγκ τους ήθελε -και τους βρήκε- πολεμιστές

Το κίνητρο του Αρη για την πρόκριση στα ημιτελικά έβγαλε το πάθος των παικτών του Γερμανού τεχνικού που “περιόρισε” το ρόστερ παίζοντας με τους ίδιους ανά τρεις μέρες

Η φωτογραφία με πρωταγωνιστή τον Λούκας Σάσα είναι ενδεικτική. Αποτυπώνει όλο το πάθος που είχε ο Άρης για να πάρει την πρόκριση και να περάσει στα ημιτελικά.

Ο Ενινγκ δεν θα μπορούσε να το πει πιο απλά. “Είχαμε πει ότι σε αυτό το ματς θα τα δώσουμε όλα”, σαν μια υπόκλιση στους παίκτες του για τα προβλήματα που ξεπεράστηκαν.

Ο Ιντέγε μίλησε για “λιοντάρι” και για το πόσο στεναχωρημένος θα ήταν αν ο Άρης δεν περνούσε. Ο Ματίγια είχε στομαχικές διαταραχές, ο Ροζ είχε ανεβάσει πυρετό το προηγούμενο βράδυ.

“Η μισή ομάδα είχε κάποια θέματα”, είπε ο Γερμανός τεχνικός που -όμως- σαν να ένιωθε σίγουρος για το πάθος που θα έβγαζαν οι παίκτες του.

Με πέντε παιχνίδια σε δύο εβδομάδες, στο α’ μισό του Φεβρουαρίου.

Νίκη επί του Πανιώνιου, εκτός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης, τα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο, η πρόκριση στην ημιτελική φάση και (αυτό) το πρόγραμμα θα κλείσει την επόμενη Κυριακή (16/2) με το Άρης-ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Άρης με την απαγόρευση των μεταγραφών δεν μπόρεσε να κάνει τις κινήσεις που ήθελε τον Ιανουάριο.

Ο Ενινγκ όμως “περιόρισε” κι άλλο το ρόστερ δείχνοντας ξεκάθαρα σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών ότι τον ενδιαφέρει να “πωρώσει” 11-12-13 παίκτες να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Πολεμιστές.

Και γιατί το “περιόρισε”; Παίζει με τους ίδιους ανά τρεις μέρες. Μια ξεκάθαρα πάντως (όπως αποδείχθηκε) συνειδητή επιλογή.

Στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο δεν έκανε τρίτη αλλαγή. Και η δεύτερη (ο Μαρτίνες) μπήκε στο παιχνίδι στο 85’.

Στην Τρίπολη αν εξαιρέσει κάποιος τον Ντουρμισάι που μπήκε στο 69’, ο Τόνσο μπήκε στο 90’ και ο Μαρτίνες δεν μπήκε καθόλου.

Ο Μπα επίσης δεν μπήκε για να ξεκουράσει -για κάποια λεπτά- κάποιον στο κέντρο.

Και στο δεύτερο παιχνίδι στο Περιστέρι, ο Μαρτίνες και ο Τόνσο ήταν εκτός αποστολής, ο Μπα δεν έπαιξε καθόλου και οι αλλαγές έγιναν πάλι στο τέλος.

Ο Ντουρμισάι μπήκε στο 79’, ο Σόουζα στο 88’ και στις καθυστερήσεις ο Σούντγκρεν.

Ενδιάμεσα του προέκυψε ο τραυματισμός του Μαντσίνι. Έπαιξε με 12 βασικούς και ο 12ος ήταν ο Ιντέγε που πρόλαβε τη ρεβάνς στο Περιστέρι.

Πριν μπει αυτό το φορτωμένο 15ήμερο του Φεβρουαρίου η ερώτηση ήταν πώς θα διαχειριστεί τα παιχνίδια ο Άρης που δεν μπόρεσε να κάνει μεταγραφές τον Ιανουαρίου λόγω της (γνωστής) ιστορίας με το ban της FIFA.

Ο Ενινγκ δεν δίστασε να πάει με τους παίκτες στα όρια σαν να θέλει με αυτό να τους βγάλει (κι άλλο) έξτρα κίνητρο και τον… άλλο τους εαυτό.

Και μαζί με το κίνητρο της πρόκρισης (εν τω προκειμένω) στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου το κατάφερε.

Εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ ο Γερμανός τεχνικός είπε ότι ίσως γίνουν αλλαγές.

Εκτός των άλλων πάντως είναι ένα διάστημα στο οποίο παίρνει αυτά που θέλει από τα περισσότερα παιχνίδια που έχει παίξει ο Άρης με τη διαφοροποίηση που έκανε -εκ των έσω- με το (ξανα)μοίρασμα κάποιων ρόλων κάπου στον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Τον Ροζ δηλαδή δεξιό μπακ και τον Λάρσον (το δικό του γκολ έδωσε την πρόκριση) σε ρόλο επιθετικού και όχι πλάγιου μεσοεπιθετικού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.