Πρόκριση με πεντάρα

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει πολλές στροφές η ΑΕΚ πέτυχε πέντε γκολ κόντρα στον Κισσαμικό και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. MVP ο Γκάλο.

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει πολλές στροφές η ΑΕΚ πέτυχε πέντε γκολ κόντρα στον Κισσαμικό και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. MVP ο Γκάλο. 

Πρωταγωνιστής σε έναν ακόμα αγώνα της Πρωταθλήτριας ο Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος άνοιξε το σκορ και έκανε ασίστ για το δεύτερο και “παρθενικό” του Κρίστιτσιτς. Τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι και τον Λιβάγια να πετυχαίνει δύο τέρματα σε τρία λεπτά.  Μία ακόμα καλή, συνολικά, εμφάνιση για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να βγαίνει για τα καλά από τη… κρίση που την ταλαιπώρησε. 

Τα πλάνα των προπονητών
Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι ο Μαρίνος Ουζουνίδης τοποθετεί την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Τσιντώτας, τριάδα στην άμυνα οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, στις πτέρυγες οι Γκάλο δεξιά και Μπακάκης αριστερά, εσωτερικοί χαφ οι Άλεφ, Μάνταλος, Κρίστιτσις και επιθετικό δίδυμο οι Πόνσε, Μπογέ. 
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνιάδης. Κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο, από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα τους Τόλι, Φαζό, Ζιούλη, Καραγέωργο. Αμυντικά χαφ τους Τεγούση, Γκίνι, δεξιά τον Σάλιακα, αριστερά τον Χαλκιαδάκη, στον άξονα τον Σιμόν και στην επίθεση τον Ρίσκι. 


Λύση ξανά από στημένο

Μετά από ένα εικοσάλεπτο που η ΑΕΚ ήταν άνευρη και χωρίς παλμό επιθετικά, δείχνοντας πως δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη για τον αγώνα με τον Κισσαμικό η λύση ήρθε και πάλι από στημένη μπάλα. Στο 21ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ροντρίγκο Γκάλο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, ο οποίος την βρήκε αλλά δεν μπόρεσε να τις αλλάξει την πορεία.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενουμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Χαλκιαδάκη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι αναγκάζοντας τον Τσιντώτα να διώξει με δυσκολία. Μετά το γκολ η Ένωση ανέβασε ρυθμούς και στο 28′ έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος σκόραρε το “παρθενικό” του τέρμα με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχήςμε την μπάλα να αλλάζει πορεία στο σώμα του Φαζού. 

Στο 33′, ωραία συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ, με τον Μπακάκη και τον Μπογέ, ο τελευταίος έστρωσε με τακουνάκι στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε στον Παπαδόπουλο.


Ανέλαβε δράση ο Λιβάγια

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα, όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων. Από ένα τέτοι στο 56ο λεπτό, ο Μπογέ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζιούλη.

Ο αμυντικός του Κισσαμικού έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκάλο και αυτό έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Αργεντινό πριν τον ανατρέψει ο Ζιούλης. Ο Πέτρος Μάνταλος εύκολα σημάδεψε σωστά και πέτυχε το 3-0. Φάσεις πολλές δεν υπήρχαν στο ματς λόγω του ότι τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 78′, η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή με τους παίκτες του Ουζουνίδη να κάνουν “κομπίνα” με τον Μάνταλο να στρώνει στον Λιβάγια και ο Κροάτης με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάγια πέτυχε δεύτερο γκολ σκοράροντας μετά από γύρισμα του Μπακάκη και αφού πρώτα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Κροάτης στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα του στρώθηκε ξανά για να την σπρώξει με το κεφάλι στα δίχτυα. 


Οι ενδεκάδες: 


ΑΕΚ
: Τσιντώτας – Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας – Γκάλο, Κρίστιτσιτς (70′ Μπότος), Άλεφ, Μάνταλος, Μπακάκης – Πόνσε (58′ Λιβάγια), Μπογέ (71′ Κλωναρίδης). 


Κισσαμικός
: Παπαδόπουλος – Ζιούλης, Καραγεώργης, Τόλι, Φαζός, Σιμόν, Γκίνη, Τεγούσης, Σάλιακας (71′ Κάσσος), Ρίσκι (63′ Καραγιάννης), Χαλκιαδάκης (78′ Αρναρέλλης). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.