Ντέρμπισαϊρ: «Ακόμα βάζω και βλέπω τον τελικό του ‘09»

Για τον ίσως κορυφαίο τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ το 2009, μίλησε ο Ματ Ντέρμπισαϊρ.

Για τον ίσως κορυφαίο τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ το 2009, μίλησε ο Ματ Ντέρμπισαϊρ.

Ο Άγγλος επιθετικός που έχοντας υποστεί διάσειση ισοφάρισε το παιχνίδι (3-3) λίγο πριν το τέλος και το έστειλε στην παράταση (4-4) και στη συνέχεια στα πέναλτι (19-18 για τον Ολυμπιακό) θυμήθηκε τη σημαντική για τον ίδιο και τον πειραιώτικο σύλλογο νύχτα, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά:
«Μπορώ να πω ότι αυτό το ματς ήταν το πιο συναρπαστικό της καριέρας μου ως τώρα. Το βλέπω ξανά και ξανά και είναι βέβαιο πως θα μείνει στην καρδιά μου για πάντα», λέει ο Ματ ενθυμούμενος όλα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Ή μάλλον, τα περισσότερα γιατί, όπως παραδέχεται, ήταν τόσο έντονες οι ζαλάδες από το χτύπημα που είχε δεχθεί που για μερικά λεπτά δεν είχε πλήρη συναίσθηση!

«Θυμάμαι να σηκώνομαι για κεφαλιά και να… συνθλίβομαι και να πέφτω στο έδαφος. Θυμάμαι ότι ζαλιζόμουν πολύ. Ήξερα ότι απομένουν μερικά δευτερόλεπτα ως το τέλος του αγώνα και το μόνο που ήθελα ήταν να μπω ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις που κρατιόμουν στα πόδια μου και δεν μπορούσα καλά καλά να σκεφτώ τί είχε συμβεί. Μπήκα όμως στο γήπεδο κι ενώ απέμεναν μερικά δευτερόλεπτα δέχθηκα την κεφαλιά-πάσα του Ντιόγκο και κατάφερα με μια νέα κεφαλιά να σκοράρω. Τί απίστευτη στιγμή για μένα και την ομάδα! Πραγματικά δεν είχα απόλυτη συναίσθηση για λίγο μετά το χτύπημα και γι’ αυτό βγήκα εκτός αγωνιστικού χώρου. Μπορώ και θυμάμαι όμως τους πανηγυρισμούς και όλα όσα συνέβησαν μετά. Τί νύχτα κι αυτή», συνεχίζει.

Εκείνος ο τελικός τον έχει… χαράξει, όπως άλλωστε τους περισσότερους. Γι’ αυτό και όταν δεν είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία, τον βλέπει για να αισθανθεί καλύτερα. «Πάντα, όταν είμαι στα… κάτω μου, φέρνω στην επιφάνεια της μνήμης μου υπέροχες στιγμές της καριέρας μου. Τότε λοιπόν συνειδητοποιώ πόσο τυχερός ήμουν στη ζωή και την καριέρα μου για να παίξω σ’ έναν Σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και να βάλω τόσο σπουδαία γκολ», εξομολογείται.

Βεβαίως, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Κι αυτό ο Άγγλος επιθετικός της Ρόδεραμ, πια, το γνωρίζει καλά γι’ αυτό και για ‘κείνον τον τελικό λέει ευχαριστώ και στους τότε συμπαίκτες του. «Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που βοήθησαν κι εκείνοι πολύ για να γραφεί ιστορία και να υπάρξει αυτό το αξέχαστο ματς που είναι από τα πιο ξεχωριστά σε όλη την καριέρα μου. Χωρίς τους συμπαίκτες μου τίποτα δεν θα ήταν πιθανό. Επίσης ευχαριστώ και τον προπονητή για την πίστη σε μένα ώστε να καταφέρω να κάνω ό,τι έκανα», είναι τα λόγια του.

Και για το φινάλε, ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Θρύλου. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για μία ακόμη φορά για την στήριξή τους στο πρόσωπό μου όσο ήμουν στον Ολυμπιακό. Ήμουν ένας τύπος από την Αγγλία που ήρθε σ’ έναν μεγάλο ευρωπαϊκό Σύλλογο. Ο κόσμος με έκανε να αισθάνομαι ευπρόσδεκτος κι εγώ αλλά και η σύζυγός μου και τα παιδιά μου. Γι’ αυτό ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου», καταλήγει.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

2/5/2009 – ΑΕΚ-Ολυµπιακός 3-3 (4-4 παρ., 18-19 πεν.)

∆ιαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Σκόρερ: 4′, 8′ Μπλάνκο, 90′, 107′ Σκόκο – 47′, 90’+6′ Ντάρµπισιρ, 70′ Ντουντού, 102′ Γκαλέτι

Κόκκινες: 103′ Γκαλέτι, 105+2′ Αβρ.Παπαδόπουλος

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος (62′ Αλεξόπουλος), Αλβες, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα
(68′ Πελετιέρι), Σκόκο, Τζιµπούρ (77′ Εντίνιο), Μπλάνκο

Ολυµπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αντζας, Α. Παπαδόπουλος, Ντοµί, Πατσατζόγλου (46′ Ντάρµπισιρ, 97′ Οσκαρ), Ντουντού, Μπελούτσι, Λέτο (62′ Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι, Ντιόγκο

*Τυπικά γηπεδούχος ήταν η ΑΕΚ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.