«Θεός» Απόλλων

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη διέλυσε στη Βοιωτία τον Λεβαδειακό, με 4-1, και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ριζούπολης εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη διέλυσε στη Βοιωτία τον Λεβαδειακό, με 4-1, και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ριζούπολης εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Απόλλωνας για να διατηρούσε ελπίδες να πάρει την πρόκριση, μετά το σκορ στο πρώτο ματς για τους «16», έπρεπε να σκοράρει στη Λιβαδειά. Εξ αρχής αυτός ήταν ο στόχος του Αλέκου Βοσνιάδη και των παικτών του. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν δύο τέρματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο κι έτσι έβαλαν τις γερές βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά. Αν κι ενδιάμεσα δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Λεβαδειακό! Χωρίς να υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες ως το 0-1 του 16΄, η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Χατζή έπειτα από προσπάθεια του Ηρακλή και κόντρα της μπαλιάς του στον Μάγκα.

Δεν πρόλαβε να χαρεί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» το προβάδισμα και στο 17΄ ο Βαγγέλης Μάντζιος με σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε για την ομάδα της Σούπερ Λιγκ, η οποία δημιούργησε το σκορ του πρώτου ματς πολύ νωρίς. Στη φάση αυτή ο εξαιρετικός, κατά τα λοιπά, γκολκίπερ Πίτκας δεν ήταν σταθερός και δεν μπόρεσε ν΄ απομακρύνει την μπάλα, αν και την ακούμπησε. Μέσα σε δύο λεπτά και δώδεκα δευτερόλεπτα, και συγκεκριμένα στο 18΄, ο Απόλλωνας πήρε εκ νέου το προβάδισμα: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαγού, ο Κοτσώνης νίκησε με μία περίεργη και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά τον Στρατηλάτη, που ήταν αδύνατο να παρέμβει. Έπειτα από ένα «καυτό» διάστημα οι δύο ομάδες έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με τις πιο καλές φάσεις να είναι μία κεφαλιά του Άρσιτς (στο 38΄) για τους «γαλάζιους» κι ένα σουτ του Βούκσεβιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για τους Βοιωτούς.

Ήδη το 1-2 του πρώτου μέρους είχε τοποθετήσει την ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ σε θέση οδηγού στο ζευγάρι. Οι γηπεδούχοι του Σάββα Παντελίδη μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο και είχαν στιγμές με ενέργειες των Μιλιάζες, Μιλοσάβλιεφ και Βούκσεβιτς, πριν «απαντήσει» ο Ανγκούλο στο 50ό λεπτό. Μέσα σε ένα λεπτό οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, όμως και στις δύο περιπτώσεις τα δοκάρι χάλασε τα σχέδιά τους: Στο 54΄ ο Ανγκούλο από θέση τετ-α-τετ σούταρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Στρατηλάτη, ενώ είχε προηγηθεί στο 53΄ αντίστοιχη φάση σε εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες για τον Λεβαδειακό. Στο 57΄ η πρόκριση «κλείδωσε» για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι με σουτ του Άρσιτς από το ύψος του πέναλτι έκαναν το 3-1.

Με τους «πράσινους» να θέλουν τρία γκολ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, την αποβολή του Μάντζιου στο 70ό λεπτό για χτύπημα στον Κοτσώνη να τους αφήνει με δέκα παίκτες, τη θωράκιση του Απόλλωνα στη μεσαία γραμμή με τις αλλαγές του Βοσνιάδη και τον Παντελίδη να βλέπει τους παίκτες του να μην πιέζουν και να μην μπορούν να μειώσουν το σκορ, δεν ήταν δύσκολο για το αθηναϊκό κλαμπ να κρατήσει το προβάδισμα και να εξασφαλίσει μία πανηγυρική πρόκριση. Μάλιστα με τον Ανγκούλο στο 89΄ πέτυχε και τέταρτο τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4! Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τη ρεβάνς του Κυπέλλου και οι θριαμβευτές, λόγω αποβολής (στο 83΄) με δύο κίτρινες κάρτες του Ψιάνου.

Οι συνθέσεις:
Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης / 4-1-4-1): Στρατηλάτης, Πίντερ, Μάγκας, Σκέμπης, Μιλιάζες, Ζίτο (46΄ Γκόμες), Σάντσες, Μπουσταμάντε (58΄ Γιακουμάκης), Μιλοσάβλιεφ (76΄ Σοτέλο), Βούκσεβιτς, Μάντζιος.
Απόλλων Αθηνών (Αλέκος Βοσνιάδης / 4-2-3-1): Πίτκας, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Ψιανός, Χατζής, Ηρακλής, Άρσιτς (88΄ Κύργιας), Λαγός (68΄ Φαρία), Βάντερσον (33΄ Βασιλαντωνόπουλος), Ανγκούλο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.