Προβάδισμα από τα έντεκα βήματα

Σε ένα παιχνίδι με τρία πέναλτι, Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στη Ριζούπολη, με τους Βοιωτούς να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα παιχνίδι με τρία πέναλτι, Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στη Ριζούπολη, με τους Βοιωτούς να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11′ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καραδέμητρου, όμως οκτώ λεπτά αργότερα ο Μιλιάζες απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όμως ο Βάντερσον αστόχησε από τα έντεκα βήματα. Αποβλήθηκε στο 88′ ο Άρσιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Βάντερσον (11′) και αξιοποίησε ο Καραδέμητρος, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και πάλι με τον Καραδέμητρο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.

Η αντίδραση του Λεβαδειακού δεν άργησε να έρθει. Οι Βοιωτοί στο 19′ κέρδισαν πέναλτι από το χέρι του Κοτσώνη και ο Μιλιάζες απάντησε με το ίδιο… νόμισμα, επαναφέροντας την ισορροπία στο ματς. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ακόμη δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, όμως Σοτέλο (27′) και Ορτέγκα (29′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Πίτκα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους όμως η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Απόλλωνας εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Λεβαδειακός έψαχνε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Στο 54′ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ, όμως ο Βάντερσον δεν αξιοποίησε το πέναλτι (δεύτερο στο ματς για τον Απόλλωνα και τρίτο συνολικά) που κέρδισε. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή, ο ρυθμός έπεσε αισθητά και με εξαίρεση την αποβολή του Άρσιτς (88′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους στον επαναληπτικό (27/1) της Λιβαδειάς. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Λίτσης, Γεωργίου (82′ Κύργιας), Κοτσώνης, Σέτι (46′ Ψιάνος), Χατζής, Άρσιτς, Βάντερσον, Καραδέμητρος (70′ Βασιλαντωνόπουλος), Κυβελίδης.

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μάνγκας, Μιλιάζες, Πίντερ (46′ Τομάς), Γκόμες, Σάντσες, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεφ (69′ Βούκσεβιτς), Μπουσταμάντε (58′ Μάντζιος), Σοτέλο.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας
Βοηθοί: Δημήτριος Ζυγούρης, Χρήστος Μαγιάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.