Άρης-Παναιτωλικός 0-0: Ισοπαλία… τελικού 14 χρόνια μετά! (highlights)

Στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 2010 ο Άρης, ο οποίος χάρη στη νίκη στο Αγρίνιο και το 0-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κατάφερε να αποκλείσει τον Παναιτωλικό.

Την 10η παρουσία του σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Άρης μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο “Κλεάνθης Βικέλιδης“. Μια πρόκριση που ήρθε για τους “κίτρινους” χάρη στη νίκη στο Αγρίνιο με το γκολ του Βέλεθ.

Πρώτο τελικός για τον Άρη μετά από 14 χρόνια και τον χαμένο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για τον τίτλο και μία θέση στην Ευρώπη στις 18 Μαϊου.

Τελευταία και μοναδική φορά που ο Άρης κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας πριν 54 χρόνια, το 1970 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ (1-0) στο “Καυτανζόγλειο”.

Ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά η ιστορική πορεία του Παναιτωλικού που πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στην εξασφάλιση της παραμονής στην Super League μέσω των play out.

Πίεσε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη στα τελευταία λεπτά χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 0-1 στο 86′ με τον Μπρούνο Ντουάρτε.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με τον Κουέστα στην εστία, τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι στην άμυνα, τους Βέλεθ, Νταρίντα κεντρικά χαφ και τους Γκαρθία, Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ πίσω από τον Μορόν.

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε τον Τσάβες στο τέρμα, Ταμπίτζε, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν τριάδα στόπερ, τον Μαυρία δεξιά , τον Τορεχόν αριστερά, τους Πέρεζ, Χατζηθεοδωρίδη, Φρεντ στον άξονα και τους Σενγκέλια, Καρέλη στην επίθεση.

Υπεροχή και ευκαιρίες για τον Άρη

Με τον Άρη να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του Παναιτωλικού κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο “Κλεάνθης Βικελίδης“, εκεί όπου η πρώτη φάση καταγράφηκε στο 8ο λεπτό όταν ο Σουλεϊμάνοφ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η επόμενη τελική στο ματς σημειώθηκε στο 32′ με το μακρινό σουτ του Σαμόρα να περνάει άουτ, ενώ στο 38′ ο Οντουμπάτζο έκανε παράλληλο γύρισμα, ο Σαμόρα έβαλε την προβολή με τη μπάλα να βρίσκει ελάχιστα στον Μπρούνο Ντουάρτε και να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τσάβες.

Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έκανε ακόμα μία σπουδαία απόκρουση, στο 45′, όταν ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ σούταρε από τα 30 μέτρα με τον Αργεντινό να διώνει σε κόρνερ.

Πολλές δυνατές μονομαχίες στο Α’ ημίχρονο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

“Πάλεψε” αλλά δεν βρήκε γκολ ο Παναιτωλικός

Το πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη στιγμή, με την πρώτη σημαντική ευκαιρία να έρχεται στο 71′ όταν ο Χουάνπι σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας Κουέστα.

Για τον Άρη η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 84′, όταν ο Νταρίντα σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ντουάρτε.

Δύο λεπτά μετά, ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-1. Ο Χουάνπι εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ του Παναιτωλικού, ο Μπρούνο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Άρης είχε ευκαιρία με τον Νταρίντα ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει ο Τσάβες, ενώ τη στιγμή της εκτέλεσης έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

Άρης: (Άκ. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βέλεθ (90’ Ροζ), Νταρίντα, Μανού (59’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, (79’ Σαβέριο), Ζαμόρα (90’ Ζουλ), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Ταμπίτζε, Ντουάρτε Μ., Μλάντεν (79’ Λομονόκο), Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (79’ Τσιγγάρας), Φρεντε (60’ Χουάνπι), Καρέλης (60’ Πέδρο) και Σενγκέλια (72’ Βελάσκεθ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.