Monday F.C. Στιγμές 2023: “Όσο είμαι εδώ, το πνεύμα του Πανιωνίου και του Απόλλωνα θα είναι ζωντανό στη Σμύρνη” (video)

Ένας Άγγλος που ζει στη Σμύρνη, ο Άντριου Σιμς που έχει -και- ελληνικές ρίζες καταγωγής ήρθε στην Ελλάδα για το παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος και έδειξε πώς μπορεί το ποδόσφαιρο και η ιστορία να εμπνεύσουν την αγάπη

Ένας Άγγλος που ζει στη Σμύρνη, ο Άντριου Σιμς που έχει -και- ελληνικές ρίζες καταγωγής ήρθε στην Ελλάδα για το παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος και έδειξε πώς μπορεί το ποδόσφαιρο και η ιστορία να εμπνεύσουν την αγάπη

Το παιχνίδι ήταν Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος για την 11η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο προσφυγικές ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε πρωτάθλημα εκτός της Α’ εθνικής. Στις κερκίδες βρέθηκε και ο Αντριου Σιμς, ένας Άγγλος που ζει στη Σμύρνη, ένας Άγγλος που έχει -και- ελληνικές ρίζες, ένας φίλαθλος του ποδοσφαίρου που έψαξε την ιστορία του Πανιώνιου και του Απόλλωνα στη Σμύρνη που μίλησε με τους ανθρώπους του Πανιώνιου στην Ελλάδα.

“Ενιωσα σαν μία σύγχρονη εκδοχή της ταινίας “Ζορμπάς” γιατί όταν ήρθα στον Πανιώνιο και στη Νέα Σμύρνη και επίσης στη Ριζούπολη, ένιωσα σαν εκείνον, τον νέο άνθρωπο στην ταινία, που πάει στον Ζορμπά και του λέει, “μάθε μου τον χορό”. Πήγα στους παλιούς φύλακες του Πανιωνίου, στον κ.Δόνα, είναι πολύ καλός μου φίλος και είπα, μάθε μου για τον Πανιώνιο, μάθε μου για τη Σμύρνη”.

Ο Σιμς ήρθε στην Ελλάδα με τα δύο κασκόλ των ομάδων για το παιχνίδι. Έφερε μαζί του από τη Σμύρνη και ένα πανό που ο ίδιος έκανε και αναφέρει: “Έρχομαι από τη Σμύρνη να δω το πραγματικό σμυρνέικο ντέρμπι. Σας χαιρετώ αδέρφια μου”. Μίλησε στο “Monday F.C.”, σε μια συζήτηση γεμάτη ιστορία και συναίσθημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.