ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ξεκούραστη… ελληνική πρόκριση για την Ένωση (vids)

Η ΑΕΚ των εννέα αλλαγών του Αλμέιδα ήταν συνεπής, ουσιαστική και με άνετο 2-0 νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα για να προκριθεί στους 32 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε εύκολα 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην “Αγιά Σοφιά” και πρόκριθηκε στους 16 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Κοσίδης στο πρώτο του ματς ως βασικός με την ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος σημείωσε το πρώτο του γκολ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και παράλληλα αναδείχθηκε mvp της αναμέτρησης.

Διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για τη φάση του πέναλτι, με την Ένωση ωστόσο να μην κινδυνεύει σχεδόν καθόλου από την ομάδα του Θανάση Στάικου.

Τα πλάνα των προπονητών

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς παίκτες του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ και Χατζισαφί στα δύο άκρα, Τζαβέλλας και Μήτογλου τα στόπερ, αμυντικά χαφ οι Γιόνσον, Γαλανόπουλος, δεξιά ο Ελίασον, αριστερά ο Μάνταλος, στον άξονα ο Αραούχο και στην κορυφή ο Κοσίδης.

Οι παίκτες που ξεκίνησαν τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΣ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με 4-3-3 και πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Θανάσης Στάικος, ο οποίος ξεκίνησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πριόρ στο τέρμα, τους Σόρια, Παντελάκη, Μπαγκαλιάνη, Πήλιο στην άμυνα, τριάδα στα χαφ τους Καραχάλιο, Ριένστρα, Λιάσο και στην επίθεση τους Μέντες, Φοφανά να πλαισιώνουν τον Παμλίδη.

Προβάδισμα με Κοσίδη σε ημίχρονο που κυριάρχησε

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να απειλεί πρώτος άρχισε ο αγώνας στην “Αγιά Σοφιά“, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό έπειτα από λάθος πάσα του Στάνκοβιτς που έστειλε τη μπάλα στον Φοφανά, ο Παμλίδης που έγινε αποδέκτης δεν βρήκε εστία.

Δευτερόλεπτα μετά ήταν σειρά της ΑΕΚ να χάσει την πρώτη της ευκαιρία με τον Σιντιμπέ να γυρίζει έξυπνα τη μπάλα, αλλά το σουτ του Αραούχο να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν σε ένα ακόμα ματς πιεστική και ευτύχησε να πάρει νωρίς το πρόβαδισμα, στο 6′, όταν από δυνατό σουτ του Αραούχο έξω από την περιοχή, και ασταθή επέμβαση του Οριόλ, ο Κοσίδης στο ριμπάουντ με σουτ σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στο 22′, η Ένωση θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν από την ωραία σέντρα του Χατζισαφί, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά με τον Αθανασίου να κάνει δύσκολη επέμβαση.

Η ΑΕΚ απειλούσε και σε κανονική ροή και από στατικές φάσεις, με τον Ελίασον στο 31′ να εκτελεί φάουλ, τον Αθανασίου να διώχνει πάνω στον Αραούχο, αλλά στη συνέχεια να αποκρούει το σουτ του Αργεντινού.

Ο Αραούχο ένα λεπτό μετά απείλησε ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 40′ η κεφαλιά του Μάνταλου σταμάτησε στον Αθανασίου.

Ο Μάνταλος “επικύρωσε” το εισιτήριο

Χωρίς να υπάρχει κάποια αξιόλογη στιγμή κύλησε το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους, με τον Γιόνσον να έχει την πρώτη τελική στο 62′ με μακρινό και άστοχο σουτ.

Δύο λεπτά μετά ήταν σειρά του Ριένστρα να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο, σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στο 65′ το σουτ του Ροσέρο σταμάτησε πάνω στον Αυστριακό γκολκίπερ.

Στο 66′, μετά από ατομική ενέργεια του Ελίασον, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Καραχάλιο να ρίχνει στο έδαφος τον Σουηδό και τον Διαμαντόπουλο να δίνει αμέσως πέναλτι, που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έγραψε το 2-0 με το πρώτο του γκολ στην “Αγιά Σοφιά”.

Η ΑΕΚ άγγιξε το τρίτο γκολ στο 79′ με τον Αραούχο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Αθανασίου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 82′ ο Γκαρσία σούταρε πάνω στον γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Το ματς τελείωσε με μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς στο 92′ από γύρισμα του Γκαρσία και σουτ στην κίνηση από τον Γκατσίνοβιτς, ο Αθανασίου έκανε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ
: Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια) – Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον) – Ελίασον (72′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Μάνταλος – Κοσίδης (72′ Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ (19’ Αθανασίου) – Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Πήλιος – Καραχάλιος, Ριένστρα (75′ Μπάλαν), Λιάσος – Μέντες (56′ Ροσέρο), Φοφανά (75′ Κιάκος), Παμλίδης (56′ Λώλης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.