Ολυμπιακός: Και τώρα τελικός πριν τον τελικό!

Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε και δεν δέχτηκε γκολ στην Τούμπα. Το ματς στο Φάληρο θα είναι διαφορετικό.

Στη μεγάλη εικόνα της σεζόν, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με αμυντική γραμμή που δύσκολα δέχεται γκολ. Οι Πειραιώτες έχουν την ποιότητα να περιορίσουν την επιθετική δημιουργία των αντιπάλων τους και κάτι ανάλογο έπραξαν χθες στην Τούμπα. Το παθητικό ήταν απαγορευτικό για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” δούλεψαν πολύ στο ανασταλτικό σκέλος, καθώς γνώριζαν πως δεν θα έχουν στη διάθεση τους τρεις υπεροπλύτιμους μέσους (Αγκιμπού, Βαλμπουενά, Φορτούνη). Ο Γκάρι Ροντρίγκες για όσο άντεξε δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να έρθει το γκολ για τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο Μαρτίνς δεν μίλησε τυχαία μετά το ματς για συναισθηματικό έλεγχο τον οποίο επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του. Για τον Πορτογάλο αυτό είναι το Α και το Ω, σ΄ένα τόσο περίπλοκο σημείο της σεζόν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει πράγματα σε νοκ άουτ παιχνίδια και η πίεση αυξάνεται συνεχώς. Στο παιχνίδι του Φαλήρου θα είναι ακόμα περισσότερη. Βέβαια η εμπειρία που συσσωρεύει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του είναι τεράστια, έχοντας παίξει προκρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με επιτυχία. Προφανώς το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο δεν τρομάζει, όμως ας μην περιμένουμε καταιγισμό φάσεων. Η σκοπιμότητα θα είναι προτεραιότητα και πάλι όπως στην Τούμπα.

Θα είναι ένας τελικός πριν τον τελικό. Ο Ολυμπιακός πάντως κατάφερε να περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία της Τούμπας. Πολλοί τον περίμεναν αδύναμο πνευματικά και άδειο συναισθηματικά. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πως η φλόγα είναι αναμμένη. Είχε φάσεις στο ξεκίνημα για αιφνιδιασμό. Δεν είχε το γκολ. Είχε παίκτες που δεν παρασύρθηκαν από συναισθηματισμό, που δεν προσπάθησαν ν’ αποδείξουν πράγματα. Έμειναν πιστοί στο πλάνο, έστω και αν αυτό ήταν συντηρητικό. Μπορεί ο φετινός Ολυμπιακός του Μαρτίνς να μην είναι γοητευτικός, ωστόσο ο Πορτογάλος είναι αποφασισμένος να φτάσει στο τέλος του δρόμου χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και αναστροφές στη φιλοσοφία του.

ΥΓ. Το μοναδικό γκολ χθες στην Τούμπα επετεύχθη απ’ τον μικρό Λέανδρο. Ας πέσουν τα φώτα στο σπουδαίο μήνυμα που έλαχε στον μικρό φίλο του ΠΑΟΚ να μας μεταφέρει. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Ένας κοινός τόπος για να νιώσουμε όλοι ενωμένοι, να χαρούμε και να πονέσουμε με τον ίδιο τρόπο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.