Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0: Έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό! (vids)

Ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους «Πράσινους» να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ!

Ο Παναθηναϊκός, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στη Λαμία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έφτασε σε νίκη, που βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε ίσως φαντάζει και «φτωχή». Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν περισσότερα γκολ, όμως αξιοποίησαν μόλις μια, αυτή με τον Ιωαννίδη και έτσι έχουν πλεονέκτημα εν όψει του δεύτερου αγώνα για το Κύπελλο!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να πετύχει γρήγορο γκολ κόντρα στη Λαμία ώστε να κάνει σημαντικό βήμα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4-3-3 με Μπρινιόλι, Κώτσιρα, Σχένκενφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ, Ιωαννίδη και Παλάσιος.

Ο Τζιανλούκα Φέστα πρέταξε τη Λαμία με 5-4-1, με Σαράνοφ, Προβυδάκη, Τζανετόπουλο, Λούκα, Μαζουλουξή, Σαραμαντά, Νούνιες, Μπεχαράνο, Τάιρον Ελευθεριάδη, Καραμάνο. Σαφώς πιο αμυντικός προσανατολισμός για τη Λαμία η οποία κυρίως έχει το μυαλό της στην μάχη της παραμονής.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε για τον Παναθηναϊκό, μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Αϊτόρ να κάνει την προβολή αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 12ο λεπτό ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα με στόχο τον Παλάσιος με τον Σαράνοφ ν΄απομακρύνει αλλά να τραυματίζεται στην σύγκρουση με τον Μαζουλουξή. Ο πορτιέρε της Λαμίας χρειάστηκε ράμματα αλλά συνέχισε το ματς.

Η επιστροφή στην δράση μετά την πεντάλεπτη διακοπή, βρήκε τον Παναθηναϊκό να παίρνει κεφάλι στο σκορ!

Ο Κώτσιρας στο 20, έκανε την ασίστ για τον Ιωαννίδη, που με φοβερό σουτ με το αριστερό έκανε το 1-0!

Οι «Πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 23 έχασαν καλή ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Αϊτόρ έδωσε στον Γκατσίνοβιτς και αυτός έπιασε δυνατό αλλά όχι εύστοχο σουτ μέσα από την περιοχή!

Η πρώτη επίσκεψη της Λαμίας στην αντίπαλη εστία ήρθε στο 31 με σουτ του Ελευθεριάδη που πέρασε άουτ.

Στο 32 ο Αϊτόρ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 36, όταν σε γύρισμα του Ιωαννίδη η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Τζανετόπουλου.

Στην αμέσως επόμενη στιγμή, ο Παλάσιος άγγιξε το 2-0! Ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα και ο Παλάσιος με προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει!

Στο 42 το «τριφύλλι» δημιούργησε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Χουάνκαρ έκανε σέντρα από τ΄αριστερά για τον Ιωαννίδη και τελευταία στιγμή ο Σαραμαντάς έσωσε τη Λαμία παραχωρώντας κόρνερ!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λαμία στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Νούνιες έκλεψε τη μπάλα από τον Βέλεθ έκανε την πάσα για τον Ταϊρόν αλλά αυτός αν και αμαρκάριστος σούταρε ψηλά άουτ.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να βρει γρήγορο δεύτερο γκολ που θα έδιωχνε πλήρως το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Στο 48 ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ με τον Τζανετόπουλο να τον πιέζει και τον Σαράνοφ να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ βρήκε τον Παλάσιος, αυτός δοκίμασε το σουτ αλλά ο Μπεχαράνο παραχώρησε το κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 2-0! Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει!

Στο 59 ο Βιγιαφάνιες δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε στον Σίμον και κατέληξε κόρνερ.

Στο 64 ήρθε μια ακόμη καλή ευκαιρία για το «τριφύλλι». Ο Ιωαννίδης πήρε δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ και ανάγκασε τον Σαράνοφ σε δύσκολη επέμβαση! Από το νέο κόρνερ ο Γκατσίνοβιτς πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 78 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Αϊτόρ δεν κατάφερε σε τετ-α-τετ να νικήσει τον Σαράνοφ ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ!

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να το καταφέρουν και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σιδηρόπουλου βρήκε τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 1-0 με γκολ του Ιωαννίδη.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σχένκενφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες(72΄Μαουρίτσιο), Γκατσίνοβιτς(72΄Καρλίτος), Αϊτόρ(79΄Βιτάλ), Ιωαννίδης, Παλάσιος

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Λούκα, Μαζουλουξής(45΄Σίμον), Σαραμαντάς, Νούνιες, Μπεχαράνο(88΄Γκέντσογλου), Τάιρον(70΄Τζανδάρης) Ελευθεριάδης(70΄Ρόμανιτς), Καραμάνος(62΄Μανούσος)

Κίτρινες: Μαζουλουξής, Κώτσιρας, Σαράνοφ, Πέρεζ.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα στο Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.