Να περάσει ο επόμενος

Η ΑΕΚ με γκολ του Φαγιέ στις καθυστερήσεις νίκησε 1-0 τον Φωκικό και στην Άμφισσα, σφραγίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΑΕΚ με γκολ του Φαγιέ στις καθυστερήσεις νίκησε 1-0 τον Φωκικό και στην Άμφισσα, σφραγίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.


Θέμα πρόκρισης φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να τεθεί, καθώς η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μετά το 4-0 του πρώτου ματς είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.


Το θέμα για τον τεχνικό της Ένωσης ήταν η ομάδα του να δείξει ένα καλό πρόσωπο και αυτό έγινε, ακόμα και αν δεν αντανακλάται στο σκορ.


Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν ορθολογισμό στο παιχνίδι τους και έδειναν ορεξάτοι, με τους Μπαρμπόσα και Μάνταλο (επίσημο ντεμπούτο με την ΑΕΚ αφού δεν είχε παίξει στο πρώτο παιχνίδι) να προκαλούν κάθε είδους προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι τελευταίοι είχαν την ευτυχία να έχουν σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακά τους Τσεκρέζι, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό στο τέλος για να πάρουν την ισοπαλία.


Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 12ο λεπτό μετά από κομπίνα του Μάνταλου σε εκτέλεση κόρνερ και πάσα στον Ανάκογλου, ο Μπαρμπόσα έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα με σουτ στη συμβολή των δοκών.


Στο 15′ ο Τσεκρέζι απόκρουσε το πλασέ του Γροντή, ενώ στο 19′ ο Μπαρμπόσα σούταρε από το σημείο του πέναλτι και η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.


Στο 28′ ο τερματοφύλακας του Φωκικού μπλόκαρε το φάουλ του Μπαρμπόσα και στο 34′ ο Μάνταλος σούταρε μετά από πάσα του Πορτογάλου και έστειλε τη μπάλα άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία του Μάνταλου, ο οποίος έπειτα απο ένα σλάλομ επιχείρησε το πλασέ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.


Στο 48′ ο Μπαρμπόσα με ατομική προσπάθεια έφτασε κοντά στο σκολ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 52′ ο ίδιος παίκτης έδωσε στο «πιάτο» το γκολ για τον Αραβίδη, ο οποίος όμως αστόχησε από πολύ κοντά.


Ακολούθησαν άλλα δύο σουτ από τους Πλατέλλα (55′) και Μπαρμπόσα (61′), με τον Τσεκρέζι να αντιδρά σωστά, ενώ στο 69′ οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σουτ με τον Ντάμπο, αλλά ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα.


Η Ένωση πάντως δεν σταμάτησε να προσπαθεί για γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό και συνέχισε να κάνει ευκαιρίες.


Στο 81′ ο Τσεκρέζι συγκράτησε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε σουτ του Πλατέλλα από πλάγια, ενώ στο 88′ οι ίδιοι παίκτες πρωταγωνίστησαν σε μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ, με τον τερματοφύλακα του Φωκικού να κρατάει το μηδέν σε τετ-α-τετ!


Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το τιμητικό 0-0 μέχρι το τέλος. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση κέρδισε φάουλ έξω απο την περιοχή, ο Μάνταλος το εκτέλεσε και ο Φαγιέ πηδώντας ψηλότερα απ’ όλους (συμπεριλαμβανομένου και του Τσεκρέζι που έκανε άστοχη έξοδο) έγραψε το 0-1 με κεφαλιά, δευτερόλεπτα μετά την εισοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή…


Φωκικός – ΑΕΚ 0-1


Α’ Φάση Κυπέλλου Ελλάδος, Άμφισσα, πρώτο ματς 0-4
Γκολ: 90+1′ Φαγιέ


Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά). Βοηθοί: Συνιοράκης (Πειραιά), Μήταρης (Ανατ. Αττικής).
Κίτρινες: Γκασέκα, Καντούτσης, Χαριτίδης, Καλλέργης  – Μάνταλος
ΦΩΚΙΚΟΣ: Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαϊνέ (57′ Ντάμπος), Σκαρίμπας, Γκασέκα, Καλλέργης (86′ Δημητρίου), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (72′ Πολυχρονάκης).
ΑΕΚ: Ανέστης, Γροντής, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας (89′ Φαγιέ), Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (82′ Ντούνης), Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (71′ Αραβίδης).



Live Blog Φωκικός – ΑΕΚ

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.