Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναθηναϊκός 0-1: Ημιτελικά και Κουρμπέλης! (vids)

Ο Παναθηναϊκός σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 5 χρόνια, στην επιστροφή του Κουρμπέλη μετά από 14 μήνες! Το γκολ ο Παλάσιος! Δοκάρι ο Βιτάλ!

Ο Παναθηναϊκός με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του δεν ανέβασε ταχύτητα και τσέκαρε απλά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από πέντε χρόνια παίρνοντας τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Παλάσιος. Ήταν η σεζόν 2016-17 όταν είχε βρεθεί στους τέσσερις του Κυπέλλου και είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ.

Το 4-0 του πρώτου αγώνα είχε μετατρέψει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση σε διαδικαστικού χαρακτήρα και οι παίκτες των δύο ομάδων δεν ανέβασαν ιδιαίτερα ταχύτητα με τα παιχνίδια που ακολουθούν να είναι συνεχόμενα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στα πρώτα 20 λεπτά και στα τελευταία 20 έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, ένα δοκάρι και ένα γκολ. Έτσι η επιστροφή του Κουρμπέλη στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 14 μήνες έμελλε να είναι το πιο σημαντικό γεγονός αυτού του αγώνα.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Αναγέννηση του Περικλή Αμανατίδη ξεκίνησε με τους Γκέκα, Κουτρομάνο, Γκουγκούδη, Λαρέα, Κοτσώνη, Μπάλλα, Πλέγα, Βιδάλ, Μπαντιμπανγκά και Γκίνη.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε βασικό τον Γκατσίνοβιτς, αλλά και τους Αγιούμπ και Χατζηγιοβάνη. Αναλυτικά στο 4-3-3 εκλεκτοί ήταν οι Διούδης, Σάντσες, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Αγιούμπ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ και Ιωαννίδης.

Ένα ημίχρονο, τρεις ευκαιρίες

Στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα είκοσι λεπτά συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, είχε τη μπάλα, πίεσε την Αναγέννηση και είχε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ.

Αρχικά ήταν ένα δυνατό σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 10ό λεπτό που έφυγε μόλις άουτ και εν συνεχεία τέσσερα λεπτά μετά, στο 14′, ο Βιτάλ έκανε το δυνατό σουτ και είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της εστίας του Γκέκα στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Από το 20ό λεπτό κι έπειτα η Αναγέννηση Καρδίτσας ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε θάρρος και απείλησε με τρεις τελικές στην εστία εκ των οποίων οι δύο δεν ανησύχησαν τον Διούδη, αλλά στο 21′ το σουτ του Γκίνη μέσα από την περιοχή εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας.

Αγγαρεία για ένα μισάωρο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκάθαρα έκαναν μια δυνατή προπόνηση ώστε να ετοιμαστούν για τις επόμενες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Με το ρυθμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι δύο τερματοφύλακες ήταν απλοί θεατές της αναμέτρησης και μόνο κάποια επικινδύνα γεμίσματα έδιναν την αίσθηση επιθετικότητας των δύο ομάδων.

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δοκιμάσει πρόσωπα και πράγματα και να βάλει στο ματς και τους Παλάσιος, Πέρεθ αλλά και τον νεαρό Σιδερά στο 69′.

Συγκλονιστική στιγμή η επιστροφή του Κουρμπέλη

Έτσι λίγο αργότερα, στο 74′ ήρθε η ώρα να περάσει στο γήπεδο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κουρμπέλης μετά από 14 μήνες απουσίας. Αυτή ήταν η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή του αγώνα. Μαζί του και ο Αϊτόρ για να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής.

Στην πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ ο Παλάσιος

Με το ματς “σβηστό”, Αϊτόρ και Παλάσιος ήταν ορεξάτοι και συνδυάστηκαν για να κάνει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός το 0-1 στο 81ο λεπτό. Μάλιστα στο 84′ ο Αϊτόρ θα μπορούσε να είχε κάνει και το 2-0 αλλά είδε τον Γκέκα να αποκρούει εντυπωσιακά το υπέροχο σουτ του.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας να γνωρίζει την πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από 21 ματς και τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη πρόκριση για τα ημιτελικά μετά από 5 χρόνια.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Γκουγκούδης, Λαρέα (56′ Καρανίκας), Κοτσώνης, Μπάλλας, Πλέγας, Βιδάλ (69′ Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56′ Κουτσιανικούλης), Γκίνη, Μανιός.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (64′ Σιδεράς), Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Αγιούμπ (64′ Πέρεθ), Γκατσίνοβιτς (64′ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (74′ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (74′ Αϊτόρ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.