Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: Έγραψαν ξανά ιστορία οι Αγρινιώτες! (vids)

Ο Παναιτωλικός κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Ολυμπιακό, λίγες μέρες μετά την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ! Σκόρερ νίκης οι Μεντόζα και Καρέλης, άνοιξε το σκορ ο Ελ Αραμπί.

Ο Παναιτωλικός μετά την ιστορκή νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη Super League, επικράτησαν 2-1 και του Ολυμπιακού για τον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και σημείωσαν την πρώτη νίκη τους επί των Πειραιωτών σε 26 ματς απ’ το 1975 μέχρι σήμερα! Σκόρερ ο Ελ Αραμπί (13′) για τον Ολυμπιακό και όπως με την ΑΕΚ οι Μεντόζα (23′) και Καρέλης (60′). Στις 25 Ιανουαρίου η ρεβάνς.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Κρίστινσον για τη θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, δεξί φουλ ήταν ο μπακ ο Ανδρούτσο, αριστερό ο Καρμπόβνικ και τριάδα στην άμυνα οι Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μπα. Δίδυμο στα χαφ βρέθηκαν οι Σουρλής και Ξενιτίδης. Τριάδα στην επίθεση θα είναι ο Βρουσάι δεξιά, ο Βαλμπουενά αριστερά και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 με τους με Ανέστη κάτω απ΄τα δοκάρια, Μπακαδήμα, Μαλή, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα, Αντούντες, Μάρτσενσον ως αμυντικά χαφ κια μεσοεπιθετική γραμμή με Ντουάρτε, Μεντόζα, Βέργο και Καρέλη.

ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο ΓΙΟΥΣΕΦ!

O Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών είχε ως πρωταγωνιστή στα πρώτα λεπτά τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος αναζήτησε με θέρμη το γκολ. Στο 11′ ο Μαροκινός έχασε την πρώτη ευκαιρία! Μαζί με τον Βαλμπουενά έτρεξαν στον χώρο μετά από πανέξυπνη μεταβίβαση του Βρουσάι, αλλά δεν συννενοήθηκαν και ο Μαροκινός έκανε μια βεβιασμένη επιλογή, με τον Ανέστη να μπλοκάρει! Στο 13′ ήρθε το 0-1 για τον Ολυμπιακό μετά από πολύ ωραία συνεργασία μεταξύ Βρουσάι, Ανδρούτσου, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά! Ο Γάλλος με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Ελ Αραμπί στην περιοχή και ο Μαροκινός με ωραίο βολέ τελείωσε τη φάση!

Στο 16′ ο Ελ Αραμπί έφτασε εκ νέου μια ανάσα απ’ το γκολ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο 35χρονος φορ έπιασε κεφαλιά στην κίνηση. Ο Ανέστης με σπουδαία επέμβαση κράτησε το 0-1.

ΣΗΜΑΝΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η ομάδα του Αγρινίου, αφού “επέζησε” των ορέξεων του Ελ Αραμπί με μόλις ένα γκολ παθητικό, έδειξε τα δόντια της και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 21′ ο Βέργος έπεσε στην περιοχή, μαρκάρισμα απ’ τον Μπα, “παίζετε” είπε ο Κουτσιαύτης. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντουάρτε σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον, η μπάλα κατέληξε στον Βέργο εκτός περιοχής και στη συνέχεια στον Μεντόζα, ο οποίος μετά απ’ το γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, σκόραρε και απέναντι στον Ολυμπιακό για το 1-1!

Στο 42′ ο Βέργος έπεσε και πάλι στο έδαφος μετά από μονομαχία στην περιοχή με τον Παπαδόπουλο. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων ενεργοποιήθηκαν εξαιτίας λιποθυμίας φιλάθλου στην εξέδρα και ευτυχώς αποδείχθηκε πως δεν ήταν κάτι σημαντικό.

“ΜΑΚΙΓΙΑΖ” ΑΠ’ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ, ΤΑ ΕΧΑΣΕ Ο ΤΙΚΙΝΙΟ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Λόπες, Παπασταθόπουλος και Τικίνιο πέρασαν στο ματς, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Μπα αποχώρησαν. Στο 52′ ο Τικίνιο κινηθηκε εξαιρετικά εντός περιοχής, πλάσαρε αλλά ο Ανέστης έστειλε την μπάλα σε κόρνερ! Στο 59′ ο Καρμπόβνικ σέντραρε από αριστερά, ο Βρουσάι στόπαρε έξυπνα και ο Τικίνιο σούταρε δυνατά, ωστόσο η μπάλα έφυγε εκτός στόχου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΖΑ Ο ΚΑΡΕΛΗΣ

Ο Χαβιέρ Μεντόζα σκόραρε με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όπως και ο Νίκος Καρέλης! Μετά το γκολ επί της ΑΕΚ, πέτυχε γκολ και με τους Πειραιώτες, διαμορφώνοντας το 2-1. O Έλληνας στράικερ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού και στην αντεπίθεση ο Καρέλης βγήκε απέναντι στον Κρίστινσον, για να σκοράρει! Στο ίδιο λεπτό μάλιστα ο Αναστασίου απέσυρε τον Καρέλη απ΄το ματς για να δώσει λεπτά στον Τσιγγάρα. Παράλληλα ο Μόρσεϊ μπήκε στο ματς αντί του Μάεντενσον. Ο Κίτσος μπήκε αντί του Καρμπόβνικ.

ANEMIKOΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο 63′ ο Κίτσος πέταξε για τον Βρουσάι, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή, η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε και ο Λόπες δοκίμασε δυνατό σουτ που κόπηκε εκ νέου! Στο 67′ ο Βέργος βρήκε την μπάλα μπροστά του από βαθύ γέμισμα και έπιασε απευθείας βολέ, που αιφνιδιάσε τον Κρίστινσον. Ξεκίνησε από θέση offside! Στο 75′ ο Βέργος έψαξε ξανά το γκολ από μακριά χωρίς αποτέλεσμα, όπως και ο Ξενιτίδης στο 86′ με τον Ανέστη να αντιδρά θετικά. Στο 77′ ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο στον Μάξι Λοβέρα αντί του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Ο Αναστασίου ροκάνισε τον χρόνο με τους Περέιρα, Φλόρες και Λούι να μπαίνουν στο ματς αντί των Χουχούμη, Μεντόζα και Μπακαδήμα και οδήγησε την ομάδα του στη σπουδαία και ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού!

Κίτρινες: 28’ Παπαδόπουλος, 30’ Μεντόσα, 78′ Βέργος, 89′ Μόρσαϊ.

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-2-3-1): Ανέστης – Μπακαδήμας (84’ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (89′ Περέιρα) – Αντούντες, Μάρτενσον (62’ Μόρσεϊ) – Ντουάρτε, Μεντόσα (84’ Φλόρες), Βέργος – Καρέλης (62’ Τσιγγάρας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (3-4-3): Κρίστινσον – Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος, Μπα (46’ Παπασταθόπουλος) – Ανδρούτσος, Σουρλής, Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ (62’ Κίτσος) – Βρουσάι, Βαλμπουενά (46’ Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.