Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: “Χρυσός” Κρμέντσικ στο φινάλε (hls)

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-2. Το χρυσό γκολ ο Κρμέντσικ, γκολ και από τους Βιεϊρίνια και Εμβιλά, δοκάρι ο Σβιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το όγδοο κύπελλο Ελλάδας μετά τη νίκη του στον τελικό του θεσμού του ΟΑΚΑ με 1-2 επί του τυπικά γηπεδούχου Ολυμπιακού. Ο “δικέφαλος του Βορρά” άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 36′, ισοφάρισε ο Ολυμπιακός με τον Εμβιλά στο 50′ και ο Κρμέντσικ χάρισε το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ με γκολ στο 90ο λεπτό! Δοκάρι είχε στο 26′ ο Σβιντέρσκι.

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τριάδα στην άμυνα και διάταξη 3-4-3 όπως ήταν το αναμενόμενο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα βρέθηκαν οι Εμβιλά, Σωκράτης και Σεμέδο, αριστερά σαν φουλμπακ έπαιξαν ο Χολέμπας και δεξιά ο Ανδρούτσος, εσωτερικά χαφ οι Μπουχαλάκης και Καμαρά, ενώ μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Μασούρας, Μπρούμα και Ελ Αραμπί.

3-4-3 και για τον Πάμπλο Γκαρσία, ξεκινώντας με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα βρέθηκαν οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Κρέσπο, στις πλευρές οι Ροντρίγκο και Μπάμπα, Σβαμπ και Ντόουγκλας τα εσωτερικά χαφ, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα και Σβιντέρσκι στην επίθεση.

Η αλλαγή Σωκράτη άλλαξε τις ισορροπίες

Στο 13ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Μασούρας εκδήλωσε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού και πέρασε κάθετα στον Μπρούμα ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε όμως η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Πασχαλάκη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Καμαρά θέλησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη με μακρινό σουτ, ωστόσο ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο 25ο λεπτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αντικαταστάθηκε με μυϊκό πρόβλημα από τον Πέδρο Μαρτίνς και τη θέση του πήρε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο έμπειρος Έλληνας αμυντικός προέρχεται από θλάση και ένιωσε “τσίμπημα” που κρίθηκε απαγορευτικό για να συνεχίσει στον τελικό. Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε διάταξη και συνέχισε με τον Χολέμπας ως στόπερ δίπλα σε Σεμέδο και Εμβιλά.

Στο 26ο λεπτό ο Κάρολ Σβιντέρσκι είχε σπουδαία ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, ωστόσο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι το ημίωρο οι δύο ομάδες συνέχισαν να απειλούν χωρίς αποτέλεσμα, στο 27′ με μακρινό σουτ του Καμαρά ο Ολυμπιακός, στο 29′ με έξυπνη παράλληλη μπαλιά από δεξιά ο Ροντρίγκο. Η σημαντικότερη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στι 34ο λεπτό.

Ο πολύ καλός Σβαμπ ήταν και πάλι παρών σε επιθετική φάση του ΠΑΟΚ και τσίμπησε την μπάλα προ του Εμβιλά, ο οποίος ήταν έτοιμος να την απομακρύνει. Ο Γάλλος ανέτρεψε τον Αυστριακό και ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι έδειξε τη λευκή βούλα. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τον “δικέφαλο του Βορρά”.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απαντήσει ουσιαστικά και είχε δύο καλές στιγμές με Μασούρα και Ρέαμπτσιουκ, που ωστόσο δεν ανησυχήσαν τον Πασχαλάκη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ανδρούτσος πήρε την μπάλα στην περιοχή, ύστερα από έξοχο τακουνάκι του Ελ Αραμπί. Ο Έλληνας αμυντικός έπεσε στην περιοχή μετά από “νόμιμη” προβολή του Βαρέλα.

Ο Ολυμπιακός την υπεροχή, ο ΠΑΟΚ το γκολ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα του με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να εκμεταλλευτεί τις οργανωτικές αρετές του Φορτούνη και άμεσα επιβεβαιώθηκε. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ισοφαρίσει τον τελικό στην πρώτη μεγάλη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου. Ο νεοεισελθών Φορτούνης εκτέλεσε από δεξιά και ο αμαρκάριστός Εμβιλά σε πρώτο χρόνο “εκτέλεσε” τον Πασχαλάκη για το 1-1 στο 50ο λεπτό.

Οι Πειραιώτες ανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να φτάσουν άμεσα και σε δεύτερο γκολ. Στο 52′ ο Φορτούνης πέρασε για τον Μασούρα, αλλά το πλασέ του δεν ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στο 55′ ο Μασούρας φάνηκε να ανατρέπεται από τον Πασχαλάκη, ωστόσο ο Ολλανδός διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά και τον έλεγχο από τον VAR. Ο Μασούρας ολοκλήρωσε την “τριλογία” των χαμένων ευκαιριών με μια μεγάλη ευκαιρία στο 56′. Ο Καμαρά πέρασε αριστερά στον Φορτούνη κι εκείνος σένταρε “γλυκά” στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Μασούρας με κεφαλιά “ψαράκι” αναζήτησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης με διπλή προσπάθεια διατήρησε το 1-1. 

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με την ευκαιρία του Σβιντέρσκι στο 57′, ωστόσο ο Πολωνός δεν κατάφερε να νικήσει με τακουνάκι τον Σα. ‘Ενα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Ελ Αραμπί έλεγξε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και επέλεξε να σερβίρει στον Φορτούνη, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Πασχαλάκη να είναι και πάλι θετικός. 

Στ 64′ ο Ελ Αραμπί έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Καμαρά, αλλά δεν ήταν τόσο δυνατή για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Πασχαλάκη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε στο 80′ δύο παίκτες στο ματς που ήταν καταλυτικοί για τη συνέχεια. Ο Τσιγγάρας και ο Κρμέντσικ πήραν τις θέσεις των Ουάρντα και Σβιντέρσκι αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο με τις δύο συνεχόμενες ευκαιρίες του Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος αρχικά στο 84′ εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στο σουτ του Τσιγγάρα και απέναντι από τον Σα δοκίμασε ένα άστοχο ψηλοκρεμαστό πλασέ. Ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε κατά μέτωπο απέναντι από τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ με ανεπαίσθητη επαφή της μπάλας έστειλε την μπάλα κόρνερ. Εν τω μεταξύ ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Χασάν στο 85′, ενώ ο Μασούρας αποχώρησε.

Η τρίτη ευκαιρία του Κρμέντσικ ήταν και η “φαρμακερή”. Μετά από εξαιρετική συνεργασία Τσιγγάρα, Ζίβκοβιτς και τακουνάκι του τελευταίου, ο Τσέχος βρέθηκε εκ νέου απέναντι στον Σα και έγραψε το 2-1.

Στις καθυστερήσεις ο Μπουχαλάκης δοκίμασε με μακρινό σουτ να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης έκανε σπουδαία επέμβαση σε πρώτο αλλά και σε δεύτερο χρόνο στην προσπάθεια του Βαλμπουενά. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδας για το 2021!  

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Εμβιλά, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (85′ Χασάν), Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Γκαρσία):  Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Μπάμπα (90+1 Μιχάι), Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80′ Τσιγγάρας), Σβιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.